ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Τηρήθηκαν τα μέτρα σε εκκλησίες και παραλίες - Γιατί απαγορεύθηκαν αλκοόλ και μουσική

Χαρδαλιάς: Τηρήθηκαν τα μέτρα σε εκκλησίες και παραλίες - Γιατί απαγορεύθηκαν αλκοόλ και μουσική
INTIME NEWS/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων «εξελίσσεται σε γενικές γραμμές ομαλά», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στις εκκλησίες αλλά και στις παραλίες τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.

Για περιπτώσεις συνωστισμού σε λεωφορεία, υπογράμμισε ότι η τήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο υπόθεση της Αστυνομίας ή των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών που πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες.

«Ούτε μπορεί σε κάθε λεωφορείο σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς να υπάρχει ένας αστυνομικός που κόβει πρόστιμα, ούτε οι 300 βοηθοί επιβατών μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς», προσέθεσε.

Η ευθύνη όλων οδήγησε στην επιτυχή πορεία προς την άρση των μέτρων, είπε ο υφυπουργός και υπενθύμισε πως από αύριο επιτρέπονται, με κανόνες που ήδη έχουν ανακοινωθεί, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, και στην Κρήτη και στην Εύβοια.

«Η εικόνα από τις εκκλησίες σήμερα ήταν πολύ καλή, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πιστών που προσήλθαν στους ναούς για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία».

Ερωτηθείς για την απόφαση να να απαγορευθούν η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ στις οργανωμένες παραλίες, εξήγησε ότι το μέτρο λήφθηκε προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις ανοργάνωτες παραλίες και γι’ αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε η κυβέρνηση να ενθαρρύνει τα πάρτι.

«Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα μεγάφωνα στις εκκλησίες. Το αλκοόλ σε συνδυασμό με τη μουσική, μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες καταστασεις που δεν βοηθούν στην τήρηση των μέτρων», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ξέρουμε πολύ καλά και πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ποτό σε συνδυασμό με τη μουσική, λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με το ζήτημα της νηφαλιότητας ειδικά όταν γίνεται αλόγιστα», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως για να τηρούνται τα μέτρα της απόστασης σε κάθε οργανωμένη παραλία χρειάζεται νηφαλιότητα.



15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 163 οι νεκροί

Στα 2.834 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 15 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Την ίδια ώρα, οι νεκροί ανέρχονται στους 163 καθώς κατέληξε ακόμη ένα άτομο.

Ακόμη, 22 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι, οι 9 είναι οι γυναίκες και υπόλοιποι άνδρες. Συνολικά, 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε πως: «Η χώρα μας βρισκόμαστε στη φάση της σταδιακής άρσης. Η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίστηκε. Απ' ότι φαίνεται η νόσος θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ