ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα πολιτικά πρόσωπα στις κρυμμένες λίστες μεγαλοκαταθετών

Δέκα πολιτικά πρόσωπα στις κρυμμένες λίστες μεγαλοκαταθετών
Κτίριο της ελβετικής τράπεζας (φωτογραφία αρχείου) EPA/ STEFFEN SCHMIDT

Ονόματα νυν και πρώην πολιτικών προσώπων εντόπισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στις λίστες των μεγαλοκαταθετών, τις οποίες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο σημερινό Τύπο, στις λίστες που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, έχουν εντοπιστεί περίπου δέκα πολιτικά πρόσωπα, κάποια εκ των οποίων εν ενεργεία, από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Μέχρι στιγμής, πάντως δεν έχει κληθεί κανένα από αυτά τα πρόσωπα από τους οικονομικούς εισαγγελείς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου,, η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων στη λίστα Μπόργιανς βγάζει... λαβράκια, με τη μεγαλύτερη κατάθεση που έχει εντοπιστεί να φέρεται να ανήκει σε επιχειρηματία και να φτάνει τα 200.000.000 ευρώ, ενώ ζευγάρι ανεπάγγελτων βρέθηκε να διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό με καταθέσεις ύψους 25.000.000.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν στείλει ήδη περισσότερες από 100 κλήσεις για τις φορολίστες, ενώ έχουν σχηματιστεί και 270 δικογραφίες.

Διαβάστε ακόμη

Λίστα Μπόργιανς: Φτωχοί στην εφορία - Μεγαλοκαταθέτες στην UBS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ