ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Νέα Σμύρνη Λάρισας: Δεύτερη μαζική δειγματοληψία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός - Νέα Σμύρνη Λάρισας: Δεύτερη μαζική δειγματοληψία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ
onlarissa.gr

Επτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα προκειμένου να διενεργηθούν νέοι μαζικοί έλεγχοι κορωνοϊού στους κατοίκους. 

Σε εξέλιξη βρίκεται η δεύτερη φάση του επιχειρησιακού σχεδίου «Σχέδιο Ημέρα 0- Ημέρα 7- Ημέρα 14» στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, καθώς σήμερα είναι η έβδομη μέρα από όταν ξεκίνησε η μαζική δειγματοληψία στον οικισμό των Ρομά, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, εντός της ημέρας αναμένεται να ενισχυθούν οι έλεγχοι με την άφιξη τριών ακόμα συνεργείων του ΕΟΔΥ.

Στο σημείο βρίσκεται Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Βασίλης Καλομπάτσιος.

Κατά την πρώτη φάση του επιχειρησιακού σχεδίου «Σχέδιο Ημέρα 0- Ημέρα 7- Ημέρα 14», εντοπίστηκαν 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Στα 2.840 τα κρούσματα στη χώρα

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενημέρωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 2.840.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 22 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. Οι 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Οι θάνατοι στη χώρα μας λόγω της νόσου Covid-19 ανέρχονται στους 166, καθώς το βράδυ της Τρίτης κατέληξε 73χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ