ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει ο τουρισμός: Τα διεθνή μέσα για τις ανακοινώσεις της Ελλάδας

Ανοίγει ο τουρισμός: Τα διεθνή μέσα για τις ανακοινώσεις της Ελλάδας
ΙΝΤΙΜΕ

Στα πρώτα θέματα των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται η Ελλάδα, με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού

Στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρεται το BBC γράφοντας πως «η ελληνική τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, με τις διεθνείς πτήσεις τσάρτερ σε δημοφιλείς τοποθεσίες να ξεκινούν τον Ιούλιο».

Παράλληλα, το βρετανικό μέσο επισημαίνει πως «η κρίση του κορωνοϊού απειλεί να καταστρέψει την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας».

bbc

Ο Guardian, γράφει πως η Ελλάδα θα υποδεχτεί τους τουρίστες δύο εβδομάδες νωρίτερα του αναμενομένου, κεφαλαιοποιώντας, όπως αναφέρει, τον «απροσδόκητα επιτυχημένο χειρισμό της πανδημίας».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μεταφορών για το επόμενο 5μηνο.

guardian

«Η Ελλάδα θα επιτρέψει τις απευθείας τουριστικές πτήσεις από το εξωτερικό από τις 15 Ιουνίου», είναι ο τίτλος του πρακτορείου Bloomberg.

bloomberg

Στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και συγκριμένα στου Κυριάκου Μητσοτάκη και του Χάρη Θεοχάρη αναφέρεται και το ABC News, σε εκτενές ρεπορτάζ του.

abc

«Η Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες της για τους Ευρωπαίους» γράφει και η γαλλική Le Figaro.

figaro

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το σχέδιο Restart Tourism, όπως κωδικά ονομάζεται, είναι ολοκληρωμένο σαφές και σχεδιασμένο για να εξασφαλίσει ασφάλεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας εξελίσσεται σε δυο μέτωπα. Η πρώτη αφορά το εγχώριο μέτωπο και το δεύτερο αφορά το άνοιγμα των συνόρων και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά το εγχώριο μέτωπο 25 Μαΐου πλώρη για καλές κρατήσεις βάζει το γιώτινγκ. 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ/ κατασκηνώσεις. Τέλος νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί, στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία, προκειμένου να υποδεχθούν τους επισκέπτες του εξωτερικού.

Το δεύτερο μέτωπο της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας αφορά τις ελεύσεις επισκεπτών από το εξωτερικό, με τον κ. Θεοχάρη να ανακοινώνει ότι από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά από χώρες με καλά επιδημιολιογικά κριτήρια, και από 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Χώρες, όπως η Γερμανία η Βουλγαρία και άλλες χώρες από τα Βαλκάνια έως την Βαλτική θα αποτελέσουν εφέτος τις αγορές που θα τροφοδοτήσουν με επισκέπτες την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ