ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας στο CNN Greece: Πιθανός ένας μετασεισμός των 5,5 - 5,6 Ρίχτερ στην Κρήτη

Λέκκας στο CNN Greece: Πιθανός ένας μετασεισμός των 5,5 - 5,6 Ρίχτερ στην Κρήτη
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για τα πρώτα στοιχεία του σεισμού των 4,6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Κρήτης, μίλησε στο CNN Greece, o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

«Πρόκειται για ακόμη έναν μετασεισμό καθώς συνεχίζεται ακάθεκτη η ακολουθία. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Το εστιακό βάθος είναι 10 χλμ. αλλά το ότι ο σεισμός έγινε σε απόσταση μεγάλη (78 χιλιόμετρα) νότια/ νοτιανατολικά της Ιεράπετρας, δηλαδή μακριά από τις ακτές, δεν μας προβληματίζει».

«Το επόμενο διάστημα, είναι πολύ πιθανό να γίνει ένας μετασεισμός των 5,5 - 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έτσι ώστε να "κλείσει" η σεισμική ακολουθία και να ηρεμήσουν τα πράγματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ στο CNN Greece.

geodinamiko

Υπενθυμίζεται πως σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε σήμερα στις 06:40 ώρα Ελλάδος το σεισμολογικό δίκτυο, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 451 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 87 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 10,1χλμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ