ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Σοβαρά τραυματισμένος ο «δράκος της Λευκίμμης» - Η κινηματογραφική σύλληψή του

Κέρκυρα: Σοβαρά τραυματισμένος ο «δράκος της Λευκίμμης» - Η κινηματογραφική σύλληψή του
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο «δράκος της Λευκίμμης», ο οποίος έπεσε σε μία χαράδρα 200 μέτρων στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς.

Η σύλληψή του

Έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τον συλλάβουν το Σάββατο. Αναζητούνταν καθώς κατηγορείται για νέο βιασμό, αυτή τη φορά μιας 34χρονης από την Αλβανία.

Η Αστυνομία εντόπισε τον 47χρονο άνδρα, όταν τον αναγνώρισε ένας περαστικός στην περιοχή Αη Γόρδη Παλαιοχωρίου στη Λευκίμμη.

Στη θέα των αστυνομικών, ο 47χρονος επιχείρησε να διαφύγει. Ωστόσο, στην προσπάθειά του να γλιτώσει από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε μέσα σε μια χαράδρα βάθους 200 μέτρων. Λίγο αργότερα, τον εντόπισαν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά K-9 της Αστυνομίας.

Επιχείριση απεγκλωβισμού

Εσπευσμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού βρέθηκε στο σημείο και μετά από αρκετή ώρα τον απεγκλώβισαν, τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr.

O 47χρονος φαίνεται ότι ήταν οργανωμένος, αφού στην κατοχή του βρέθηκε εξοπλισμός που παράγει ρεύμα ώστε και εκείνος με την σειρά του να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν μία 34χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής, αγνοούνταν για περίπου δύο μέρες, με τον σύντροφό της να την αναζητά εναγωνίως. Εντοπίστηκε στο δρόμο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης.

Η ίδια, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την βρήκαν ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση.

«Με κατηγορούν άδικα»

Ο 47χρονος λίγο καιρό πριν - μιλώντας στον ΣΚΑΪ - ξεκαθάρισε ότι κατηγορείται άδικα.

«Αυτά που λένε για μένα δεν ισχύουν, με κατηγορούν άδικα. Δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά, όπως τα λένε», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση του 47χρονου

Ο 47χρονος ζει στη Λευκίμμη μετά την αποφυλάκισή του τον Αύγουστο του 2019 με περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ του έχει απαγορευθεί να φύγει από την Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2010, στην αστυνομία, η οποία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό επί μια εβδομάδα για τον εντοπισμό και την σύλληψη του, για βιασμούς που είχε διαπράξει στον Κάβο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το 2012 έγινε η δίκη του και καταδικάστηκε σε 53 χρόνια για τρεις βιασμούς, ενώ ο ίδιος, όπως ισχυρίζεται, είχε διαπράξει τους δύο.

Το Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίστηκε, κάνοντας χρήση το Νόμου Παρασκευόπουλου και ζούσε στο χωριό του.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Corfutv τον Αύγουστο του 2019, είχε δηλώσει μετανιωμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ