ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ-Νέα προγράμματα Voucher: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

ΟΑΕΔ-Νέα προγράμματα Voucher: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε
EUROKINISSI /ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Περίπου 47.000 άνθρωποι -άνεργοι ηλικίας 25 έως 64 ετών- αναμένεται να ωφεληθούν από τα νέα προγράμματα  Voucher του ΟΑΕΔ που "τρέχουν" από χθες για τους δικαιούχους του οργανισμού.

Αφορά τα προγράμματα “Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας” και “Επιταγή κατάρτισης ανέργων 29 έως 64 ετών σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση”.

Το πρώτο πρόγραμμα αναμένεται να ωφελέσει 30.000 άνεργους ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών, εκ των οποίων 12.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και 18.000 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του θα είναι 108 εκατομμύρια ευρώ

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
• Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 450 ωρών σε 2 φάσεις. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α΄ και β΄ φάση), δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
• Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης

Στο πλαίσιο μελλοντικής δράσης, επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη του ωφελουμένου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, δύνανται να επιχορηγηθούν. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιχορήγησης θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δράσης.

oaed

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατομμύρια ευρώ και από αυτό αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 16.620 άνεργοι, 29 έως 64 ετών κυρίως με χαμηλά τυπικά προσόντα και δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η εν λόγω δράση περιλαμβάνει:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 100 ωρών
• Πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών - Σύνολο 400 ωρών κατάρτισης
• Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζόμενων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης
• Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος
• Εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το (25%) των εκπαιδευθέντων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές είκοσι πέντε (25) ημερομίσθια ανά μήνα.

Κάντε αίτηση εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ