ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μηνύει ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Μόρια

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μηνύει ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Μόρια
AP Photo/Petros Giannakouris

Μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία σε βάρος μη κυβερνητικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Μόρια προανήγγειλε ότι θα καταθέσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς σε ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για «ελληνικό τμήμα» του νησιού. 

Συγκεκριμένα, η μήνυση πρόκειται να κατατεθεί κατά της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) Moria Corona Awareness Team.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, η περιφέρεια καταλογίζει στη ΜΚΟ ότι «σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21 Μαΐου αναφέρεται στο “…Ελληνικό τμήμα της νήσου …” (στα αγγλικά “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Μυτιλήνης πλην του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια».

Η απάντηση της ΜΚΟ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 το μέλος της εθελοντικής οργάνωσης, Ντι Μοχάμεντ Αλί Ζαντάχ, σημείωσε ότι το άρθρο με την επίμαχη αναφορά γράφτηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της οργάνωσης και ότι θα εξεταστεί αν πρέπει να αλλαχθεί.

Σημείωσε επίσης ότι η ΜΚΟ δεν εννοούσε τον διαχωρισμό του νησιού, αλλά επιχειρεί να αναδείξει τις διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και τη Μόρια, όπου επικρατούν κακές συνθήκες. Όπως είπε, κανείς δεν θέλει να μείνει στη Μόρια ούτε για μία ημέρα, καθώς πρόκειται για πολύ επικίνδυνο μέρος.

Η επίμαχη ανάρτηση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ