ΕΛΛΑΔΑ

Τρομο-φάκελος στον Λουκά Παπαδήμο: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο τρία χρόνια μετά την επίθεση

Τρομο-φάκελος στον Λουκά Παπαδήμο: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο τρία χρόνια μετά την επίθεση
CNN Greece

Το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου είναι ακινητοποιημένο στη διασταύρωση των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Μόλις μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα, μια ισχυρή έκρηξη είχε τραυματίσει τον πρώην πρωθυπουργό, που βγήκε αιμόφυρτος από το αυτοκίνητο.

Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί και το ημερολόγιο γράφει 25 Μαΐου 2017.

Οι πρώτοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν στο εσωτερικό του ΙΧ ότι ένας φάκελος αλληλογραφίας έχει γίνει χαρτοπόλεμος και αμέσως καταλαβαίνουν πως στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου έχει εκραγεί κάποιος παγιδευμένος φάκελος.

Τρία χρόνια μετά το περιστατικό, το CNN Greece φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας φωτογραφίεςντοκουμέντο από το αυτοκίνητο και τον κατεστραμμένο από την έκρηξη φάκελο, ο οποίος παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή στον πρώην πρωθυπουργό.

Στο πίσω κάθισμα φαίνονται οι εφημερίδες αλλά και η υπόλοιπη αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου, που μόλις είχε παραληφθεί και τοποθετηθεί πίσω αριστερ΄΄α για να της ρίξει μια ματιά ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Μάλιστα, σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται και ο πλαϊνός αερόσακος, ο οποίος ενεργοποιήθηκε στην πίσω αριστερή πόρτα.

Ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, το θώρακα και τα πόδια και μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπως άλλωστε και ο οδηγός του αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του -υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος- που καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Ο εν λόγω φάκελος είχε παραληφθεί από το γραφείο του, στην Ακαδημία Αθηνών, και παρότι ελέγχθηκε σε συσκευή X-Ray δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως έγινε λίγες ημέρες αργότερα σε αντίστοιχες περιπτώσεις φακέλων που εστάλησαν σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μόλις λίγους μήνες μετά από την επίθεση, η αντιτρομοκρατική εντοπίζει έναν 29χρονο και τον οδηγεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για την αποστολή του τρομο-πακέτου.

Ο άνδρας έπεσε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής ένα Σάββατο, στις 5:00πμ, την ώρα που έβγαινε από κρησφύγετο της οδού Αλκαμένους, στην πλατεία Αττικής.

Σε τρία σακίδια, ένα τσαντάκι μέσης και μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών που κρατούσε, αστυνομικοί βρήκαν όπλα, εκρηκτικά και πρώτες ύλες για την κατασκευή βομβών, καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί στις 17 Οκτωβρίου ένταλμα σύλληψης του εφέτη ανακριτή, ως υπόπτου για την αποστολή των συνολικά 11 παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, το διάστημα Μαρτίου – Μαΐου 2017.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκε υπό άκρα μυστικότητα πέντε μήνες αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ