ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Σειραγάκης: Οριστικά ελεύθερος ο καταδικασθείς για ασέλγεια ανηλίκων

Νίκος Σειραγάκης: Οριστικά ελεύθερος ο καταδικασθείς για ασέλγεια ανηλίκων
Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών αποφάσισε να αφεθεί οριστικά ελεύθερος, χάρη στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου, ο καταδικασθείς για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων στο Ρέθυμνο γυμναστής, Νίκος Σειραγάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, το δικαστήριο έκρινε πως δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή του.

Ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών, αποφυλακίστηκε από φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε 8 χρόνια και 5 μήνες τη στιγμή που ανώτατο όριο φυλάκισης είναι τα 25 έτη, ανεξάρτητα εάν έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Σειραγάκη είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στο Ρέθυμνο Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

O Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου 2020, έχοντας εκτίσει 8 χρόνια και 5μήνες κάθειρξης, από τα συνολικά 25 έτη που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή, δηλαδή τα 2/5 της συνολικής του ποινής. Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά εντός της φυλακής, χωρίς να έχει διαπράξει παραπτώματα. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα ήταν στην φυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ