ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν καταγεγραμμένη τη φωνή της μαυροντυμένης

Επίθεση με βιτριόλι: Οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν καταγεγραμμένη τη φωνή της μαυροντυμένης
ΙΝΤΙΜΕ

Καταγεγραμμένη τη φωνή της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα φέρεται να έχει η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι ένα τηλεφώνημα, το οποίο για κάποιο λόγο οι αστυνομικοί το συνδέουν με τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη.

Πρόκειται για τηλεφώνημα που έχει γίνει σε εταιρεία ταξί και σύμφωνα με το Star, στο δείγμα της φωνής θα γίνει συγκριτική ανάλυση με εν δυνάμει ύποπτες γυναίκες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το σημείο παραλαβής και αποβίβασης της γυναίκας.

Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα στην εταιρεία ταξί φέρεται να έγινε από καρτοτηλέφωνο. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή υπάρχουν κάμερες από εταιρείες, που μπορεί να έχουν καταγράψει καθαρά το πρόσωπο της γυναίκας.

Βάσει της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται πως η δράστις πήγε στο σημείο της επίθεσης χωρίς κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να μην καταγραφεί το στίγμα της.

Η μαυροντυμένη ήταν στο σημείο και μια ημέρα νωρίτερα

Αναλύοντας βίντεο και μαρτυρίες, οι Αρχές ανακάλυψαν, ότι η γυναίκα με το βιτριόλι βρισκόταν στον τόπο της επίθεσης μια ημέρα πριν, την Τρίτη δηλαδή, και μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα.

Όπως αναφέρει το Star, οι αστυνομικοί εξετάζουν αν εκείνη την ημέρα έκανε την πρώτη απόπειρα να επιτεθεί στην 34χρονη ή αν επόπτευε το χώρο, αν αναζητούσε δηλαδή τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες και πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες.

Η δράστις αποχώρησε από το σημείο ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που η Ιωάννα μπήκε στον χώρο εργασίας της.

Εν τω μεταξύ, ο οδηγός ταξί που μετέφερε τη δράστη φέρεται να έχει καταθέσει ότι «πήρα κλήση να βρίσκομαι σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην οδό Θησέως. Γνώριζα ότι περίμενα γυναίκα. Έφθασα και μετά από λίγα λεπτά ήρθε η πελάτισσα. Φορούσε μάσκα. Άνοιξε την πόρτα και επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος. Σε όλη τη διαδρομή δε μιλούσε».

Δύο νέα πρόσωπα καλούνται για καταθέσεις

Μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει πάνω από 25 μάρτυρες τόσο από το φιλικό οικογενειακό όσο και από το επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας, καθώς και κάτοικοι της περιοχής όπου έγινε η επίθεση.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέρεται να παρουσιάζουν δύο άντρες που θα κληθούν από τις Αρχές. Ένας πρώην σύντροφος της 34χρονης, με τον οποίο είχε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη και η οποία ακόμα δεν έχει λήξει και ένας στενός της φίλος με τον οποίο ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Ειδικά στον δεύτερο, η έρευνα επικεντρώνεται στο αν το κορίτσι του είχε πει για απειλές που ενδεχομένως να δεχόταν. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί η Ιωάννα δεν είχε απειληθεί όπως έχει πει και η ίδια στην Αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ