ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κρίσιμες ώρες για 45χρονη που υπέστη ανακοπή σε προπόνηση κολύμβησης

Κρήτη: Κρίσιμες ώρες για 45χρονη που υπέστη ανακοπή σε προπόνηση κολύμβησης
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κρίσιμα κρίνονται τα επόμενα 24ωρα για 45χρονη γυναίκα που υπέστη ανακοπή ενώ κολυμπούσε στην πισίνα του κολυμβητηρίου στο Λίντο στο Ηράκλειο της Κρήτης

Η γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη από το μεσημέρι της Πέμπτης στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και υποβάλλεται σ’ όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται «σοβαρή» από τους θεράποντες ιατρούς.

Η αθλούμενη αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ μετείχε σε προπόνηση κολύμβησης τοπικού σωματείου. Λίγο μετά, έχασε τις αισθήσεις της, αλλά ευτυχώς έγινε εγκαίρως αντιληπτή από τους συναθλητές της και τους προπονητές, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr.

Αμέσως κλήθηκε το σταθμευμένο στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου ασθενοφόρο και με την άμεση συνδρομή του ιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο.

Στο Βενιζέλειο ο υφυπουργός Αθλητισμού

Για το Ηράκλειο ταξίδεψε εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και αμέσως μετέβη στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΗ, Λευτέρη Ζερβό και τον υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Δημήτρη Αγαπίου.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε αναλυτικά από τον διοικητή τουΒενιζελείου, Κώστα Τερζάκη, την υποδιοικήτρια, Ελευθερία Κωστάκη, και τους θεράποντες ιατρούς για το περιστατικό με την 45χρονη αθλούμενη.

WhatsApp Image 2020 06 04 at 18.04.03


Πηγή: cretapost.gr

«Ευχαριστούμε τους ιατρούς και το προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων του Βενιζελείου Νοσοκομείου, καθώς φυσικά και τους διασώστες του ΕΚΑΒ,για την άμεση και καίρια ανταπόκρισή τους στο περιστατικό. Ευχόμαστε όλα να κυλήσουν κατ’ ευχήν για την ασθενή και σύντομα να επιστρέψει υγιέστατη στην οικογένειά της. Περαστικά» δήλωσε εξερχόμενος του Βενιζελείου ο υφυπουργός Αθλητισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ