ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έντονες βροχές και καταιγίδες σήμερα – Ποιες περιοχές πλήττονται

Καιρός: Έντονες βροχές και καταιγίδες σήμερα – Ποιες περιοχές πλήττονται
Φωτογραφία Αρχείυο INTIME

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί το νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα, που προκαλεί ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στην περιοχή του βορείου Ιονίου.

Οι βροχοπτώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και τοπικά θα είναι ισχυρές.

Παράλληλα οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη που στο Νότιο Αιγαίο η ένταση των ριπών ξεπέρασε τα 100 km/h, σταδιακά θα εξασθενήσουν το απόγευμα του Σαββάτου και δεν θα ξεπερνούν σε ένταση τα 6 μποφόρ.

Την Κυριακή οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά σε ένταση και διάρκεια, εκτός από τη Θράκη όπου τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

1


Στη δορυφορική εικόνα που ελήφθη στις 07:25 και επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr διακρίνονται οι πυκνές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα που προκαλούν τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ στη νότια χώρα το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης και τα χαμηλά ποσά υγρασίας.

2


Το συνολικό ύψος βροχής (σε χιλιοστά) που προβλέπεται μέχρι το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουνίου 2020. Στις περιοχές εντός των κόκκινων πλαισίων τα φαινόμενα θα είναι έντονα με αυξημένο τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων.

Το έκτακτο της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες. Αναυτικά, οι περιοχές που θα «χτυπήσουν»:

  1. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
  2. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ