ΕΛΛΑΔΑ

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Άφαντοι οι δύο άνδρες που έστησαν ενέδρα θανάτου στο ζευγάρι

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Άφαντοι οι δύο άνδρες που έστησαν ενέδρα θανάτου στο ζευγάρι
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε συναγερμό είναι οι Αρχές στη Ζάκυνθο, μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση νεαρής μητέρας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται στο νησί της Ζακύνθου από το απόγευμα της Τρίτης 9 Ιουνίου, συμβάλλοντας στο έργο των τοπικών αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση του εγκλήματος που έγινε στον Άγιο Σώστη Λιθακιάς.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, αλλά οι δράστες που εικάζεται πως παραμένουν στο νησί, ακόμη δεν έχουν βρεθεί.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τα ίχνη των δύο ανδρών, που έστησαν ενέδρα θανάτου στο ζευγάρι το μεσημέρι της Τρίτης, σκοτώνοντας την 37χρονη μητέρα τριών παιδιών και τραυματίζοντας σοβαρά τον 53χρονο.

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ermisnews.gr, μεταφέρθηκε στην Πάτρα όπου νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας. Ο 53χρονος έδωσε μια πρώτη κατάθεση στην αστυνομία, περιγράφοντας τα δευτερόλεπτα που οι δράστες, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του ίδιου και της συζύγου του. Ήταν την ώρα που οδηγούσε τη μηχανή του, με τη σύζυγό του ως συνοδηγό και κατευθύνονταν προς το σπίτι τους. Ο τραυματισμένος άνδρας μετά την επίθεση που δέχτηκε, κατάφερε να διαφύγει σε κοντινό σπίτι φιλικού του προσώπου, με τη βοήθεια του οποίου φαίνεται να κάλεσε ασθενοφόρο.

Σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη των ερευνών είναι υλικό που συγκεντρώθηκε από κάμερες στη γύρω περιοχή και από σημεία από όπου φαίνεται να πέρασαν οι δράστες. Το γεγονός όμως ότι φορούσαν κράνη, εμποδίζει την ταυτοποίησή τους, ενώ άφαντα παραμένουν και τα «ίχνη» της μηχανής τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πορεία που ακολούθησαν ήταν από τη Λιθακιά προς το Λαγανά και μετά προς το Καλαμάκι.

Στο σημείο της εκτέλεσης, μάλιστα, βρέθηκαν κάλυκες από 45άρι πιστόλι, οι οποίοι στάλθηκαν για βαλλιστική εξέταση.

Τέλος, το είδος του «χτυπήματος» αλλά και το παρελθόν του 53χρονου οδηγούν τις έρευνες των Αρχών στο ενδεχόμενο να πρόκειται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», ενώ στόχος των δραστών φαίνεται να ήταν τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Συγκινεί η μητέρα της 37χρονης

Η μητέρα της 37χρονης, μιλώντας για τον θάνατο της κόρης της, τονίζει πως ήταν μία γυναίκα που «βοηθούσε συνέχεια».

«Ήταν ένας άγγελος, βοηθούσε τον κόσμο συνέχεια. Έξυπνη, καλό παιδί, ψυχούλα. Τρία παιδάκια αγάπη μου, θρήνος. Τα παιδιά ζητούν τη μανούλα τους. Το μάθανε σήμερα αγάπη μου… Μέσα στην αγκαλιά μου αγάπη μου τα παιδάκια», δήλωσε στο μιλώντας στο Star η μητέρα της άτυχης γυναίκας.

Σε ερώτηση για το αν οι δράστες της μαφιόζικης επίθεσης φορούσαν τελικά στολές αστυνομικών όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, η μητέρα της 27χρονης είπε πως, όπως της είπε ο γαμπρός της, «στην αρχή δεν υποψιάστηκε, αλλά όταν είδε να βγάζουν όπλα έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, αλλά δυστυχώς... Ήμουν υπερήφανη και για τα δυο μου παιδιά και για τον γαμπρό μου και για το κορίτσι μου. Ο γαμπρός μου είναι από τις καλύτερες οικογένειες της Ζακύνθου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ