ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκέλλα: Ερωτήματα για την αρπαγή – Ποια είναι η κοκκινομάλλα γυναίκα

Μαρκέλλα: Ερωτήματα για την αρπαγή – Ποια είναι η κοκκινομάλλα γυναίκα
Screengrab

Συνελήφθη η γυναίκα που προσήχθη για εμπλοκή στην υπόθεση της αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 33χρονη Ελληνίδα, την οποία το προηγούμενο διάστημα μάρτυρες περιέγραφαν ως «κοκκινομάλλα γυναίκα».

Κατά τον εντοπισμό της, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Παραλία Κατερίνης βρέθηκε «κουρεμένη γουλί», στοιχείο που αξιολογείται από αστυνομικούς ως προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών.

Η γυναίκα συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια.

Η δικογραφία για τη φερόμενη αρπαγή της Μαρκέλλας θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και μόλις στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα αναμένεται να εκδοθεί και να ενεργοποιηθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια προέρχεται από το περιβάλλον της Μαρκέλλας και φαίνεται να υπήρξε παλαιότερα γειτόνισσα της οικογένειας της ανήλικης. Μέχρι στιγμής πάντως τα κίνητρα της φερόμενης πράξης της δεν έχουν γίνει γνωστά.

Το παιδί της κοκκινομάλλας γυναίκας και η Μαρκέλλα πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Η γυναίκα που φέρεται να άρπαξε τη Μαρκέλλα, φαίνεται πως έφυγε από την εν λόγω πολυκατοικία τον μήνα Φεβρουάριο, όταν και χώρισε με τον σύζυγό της, σύμφωνα με το Mega.

Αστυνομικοί ερεύνησαν τις τελευταίες ώρες διαμέρισμα στην Καλαμαριά, όπου εντόπισαν τον ρουχισμό που φέρεται να φορούσε η 33χρονη, όταν καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τη μικρή μαθήτρια. Επίσης κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά που εξετάζονται.



Έκκληση για συμμετοχή του αδερφού της στις έρευνες

Ο αδερφός της 10χρονης, Χρήστος, κάνει τη δική του έρευνα για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί στο παιδί και γιατί.

«Δεν μπορούσα να τον κρατήσω χθες. Πήγε ο ίδιος στην Ασφάλεια», περιέγραψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την αντίδραση του αδερφού της Μαρκέλλας στην προσαγωγή της υπόπτου, η συνήγορός του.

«Μου είπε: ‘θέλω να μάθω το γιατί’ και φυσικά είχε μια απλή ενημέρωση», σημείωσε σχετικά η δικηγόρος, που συμπλήρωσε πως, «για να λάμψει η αλήθεια, πρέπει να αποδοθούν οι κατηγορίες».

Μάλιστα, είπε πως την Τετάρτη ο νεαρός γύρισε όλη τη γειτονιά και ρωτούσε γι’ αυτή.

«Εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι ο Χρήστος είναι στη διάθεση των Αρχών», κατέληξε απευθύνοντας έκκληση να συμπεριληφθεί ο αδερφός της Μαρκέλλας στις έρευνες για την υπόθεση της αρπαγής της.

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές στο παιδί

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων, στη 10χρονη δόθηκε κοκτέιλ κοκαΐνης με οπιούχες ουσίες, ένας συνδυασμός αρκετά επικίνδυνος.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις στο κορίτσι δόθηκε ένας συνδυασμός σκληρών κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών, το λεγόμενο «speedball».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ANT1, τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στη 10χρονη μαθήτρια προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Από την άλλη πλευρά, η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ναρκωτικών ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Πλέον θεωρείται βέβαιο πώς πέραν του σοκ λόγω της αρπαγής, η λήψη των εν λόγω ναρκωτικών ουσιών ευθύνεται για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η 10χρονη αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ