ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση με εξασθένηση των ανέμων

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση με εξασθένηση των ανέμων
Συννεφιασμένος ουρανός και ουράνιο τόξο (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός την Κυριακή, που θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα νοτιοανατολικά προβλέπονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 8 και πιθανώς στο Αιγαίο 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες όποτε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 και στα ανατολικά πιθανώς 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά κατά τόπους 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα Νησιά του Ιονίου ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στις ανατολικές Κυκλάδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα νότια πιθανώς τοπικά 9 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ