ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη της 35χρονης

Επίθεση με βιτριόλι: Τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη της 35χρονης
ΙΝΤΙΜΕ

Ολοένα και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα.

Η 35χρονη, η οποία έχει συλληφθεί και κατηγορείται για την επίθεση, εμφανίζεται πιο συνεργάσιμη με τις Αρχές. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παραδεχθεί το παραμικρό για την επίθεση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της φαίνεται έτοιμη να απολογηθεί για την πράξη της χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το πότε.

Τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψή της

Το τέλειο άλλοθι που γκρεμίστηκε τυχαία, ο ύπνος ενός ταξιτζή που προκάλεσε πανικό στην 35χρονη, μαζί με ένα email που φέρεται να έστειλε στον εργοδότη της, ήταν καθοριστικά για να λάμψει η αλήθεια και να οδηγήσουν τα βήματα των Αρχών.

Η Ιωάννα φαίνεται πως απέφυγε επίθεση μία μέρα πριν τελικώς δεχθεί το καυστικό υγρό στο πρόσωπο, επειδή ένα λεωφορείο και ένας εργάτης, έκοψαν τον δρόμο στην 35χρονη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η κατηγορούμενη – που κατεγράφη σε βίντεο – πήρε ένα ταξί, το οποίο όμως δεν ήταν αυτό που περίμενε αρχικά.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη το προηγούμενο βράδυ είχε συνεννοηθεί με έναν οδηγό ταξί, να την περιμένει στο ίδιο σημείο. Στόχος της ήταν αμέσως μετά την επίθεση, το αργότερο μέχρι τις 10:00 το πρωί, να την πάει στο Μετς και από εκεί με τα πόδια να πάει στο γραφείο της για να χτυπήσει κάρτα. Αυτό θα της εξασφάλισε το τέλειο άλλοθι. Ο ταξιτζής όμως κοιμήθηκε και η δράστις στις 09.15 εκείνο το πρωινό κατάλαβε ότι την είχε «κρεμάσει». Τηλεφώνησε στην εταιρεία ραδιοταξί για να ζητήσει εξηγήσεις και τότε πληροφορήθηκε ότι στο ραντεβού θα πάει μια γυναίκα οδηγός.

Η γυναίκα οδηγός είχε φτάσει στο σημείο, όμως τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια τροπή που δεν περίμενε η δράστις. Ο στόχος της ξέφυγε και συγχυσμένη προσπάθησε να χτίσει το επόμενο άλλοθι. Τα λάθη αποδείχθηκαν αναπόφευκτα.

Έστειλε email στον προϊστάμενό της ζητώντας άδεια για την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να γκρεμίσει το άλλοθι που πάσχιζε να κατασκευάσει φτάνοντας νωρίς στο γραφείο της, αλλά να αφήσει στοιχεία στην έρευνα των Αρχών για να φτάσουν σε εκείνη. Η άδεια που πήρε τη μέρα της επίθεσης, στις 20 Μαΐου, ήταν καθοριστική στην έρευνα των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών δεν είχαν στο κάδρο των υπόπτων την 35χρονη ακόμη και 15 ημέρες μετά την επίθεση. Όταν εντόπισαν το ταξί το οποίο χρησιμοποίησε για τη διαφυγή της και ζήτησαν από τον ΟΤΕ όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τη συγκεκριμένη τηλεκάρτα, διαπιστώθηκε ότι εκτός από το πρώτο τηλεφώνημα που έγινε από τον θάλαμο της Ακαδημίας, υπήρχαν άλλα δύο από τον θάλαμο της λεωφόρου Συγγρού.

Αυτά αφορούσαν στην κλήση που έκανε για να διαμαρτυρηθεί για τον άφαντο οδηγό, που είχε κοιμηθεί κι έξι λεπτά νωρίτερα στο τηλέφωνο ενός υπηκόου Μπαγκλαντές, για να της βάψει το σπίτι. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον υπάλληλο που βοήθησε και εκείνος να καταρρεύσει το σατανικό ντόμινο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ