ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη στους δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπακογιάννη

Ποινική δίωξη στους δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπακογιάννη
Φωτογραφία Αρχείου ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την επίθεση και προπηλακισμό που δέχθηκε χθες, στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι δύο κατηγορούμενοι προσήχθησαν μαζί με άλλους, που αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα, για το επεισόδιο κατά του δημάρχου, σε βάρος του οποίου ομάδα δραστών πέταξε μπουκάλια με νερό και καφέδες, φωνάζοντας συνθήματα.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο, ενώπιον του οποίου θα δικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι.

Η επίθεση

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Αγίου Παύλου, στο Μεταξουργείο, όπου βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων, σε εκδήλωση ενόψει της αυριανής γιορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν άγνωστα άτομα και μόλις τον είδαν άρχισαν να τον βρίζουν, να φωνάζουν συνθήματα ενώ κάποιοι του πέταξαν και μπουκάλια.

Παραμένει άγνωστο πώς τα άτομα κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητα στο σημείο.

Το περιστατικό σχολίασε μέσω Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος έγραψε:

«Στον Άγιο Παύλο, η είδηση δεν βρίσκεται στις φωνές των λίγων στημένων μπαχαλάκηδων, αλλά στη συζήτηση με τους πολλούς. Στην επαφή με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. Με αυτά ασχολούμαστε. Και αυτά δεν λύνονται με καφέδες... Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ