ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων για τουρίστες και επισκέπτες

Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων για τουρίστες και επισκέπτες
grtimes.gr

Με νεότερη απόφαση παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιουλίου το καθεστώς απαγόρευσης εισόδου που ίσχυε μέχρι και χθες, Τρίτη, στο τελωνείο Ευζώνων.

Σύμφωνα με την απόφαση, από την απαγόρευση εξαιρούνται Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κυρία κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του grtimes.gr.

Επιτρέπεται επίσης:

  • η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων, η είσοδος προσώπων για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα
  • η είσοδος οχημάτων νοσοκομειακής διακομιδής προερχόμενων από το Κόσοβο που μέσω της Βόρειας Μακεδονίας εισέρχονται στην επικράτεια για νοσηλεία των μεταφερόμενων ασθενών, οι οποίοι ανήκουν στο διπλωματικό, στρατιωτικό ή διοικητικό προσωπικό κρατών μελών της ΕΕ και της EULEX στο Κόσοβο, καθώς και των μελών των οικογενειών αυτών, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Πλέον το τελωνείο Ευζώνων έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των πυλών εισόδου που περιλαμβάνονται στη φόρμα προορισμού που καλούνται να συμπληρώσουν οι τουρίστες και όλοι όσοι επιθυμούν να έρθουν οδικώς στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν μέσω των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στον Προμαχώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ