ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα…. χρυσοθήρων στη Βόρεια Ελλάδα – Εμπλέκονται και αστυνομικοί

Σπείρα…. χρυσοθήρων στη Βόρεια Ελλάδα – Εμπλέκονται και αστυνομικοί
ΕΛΑΣ

Συνολικά εννέα αστυνομικοί φέρεται να εμπλέκονται σε σπείρα, που ερευνά το τελευταίο διάστημα το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και είχε δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα κύκλωμα τα μέλη του οποίου φέρεται να έκαναν τους… χρυσοθήρες, ενώ φέρεται να έχουν εμπλοκή και σε υποθέσεις λαθραίων τσιγάρων, αλλά και διευκολύνσεις αλλοδαπών να μπαίνουν και να βγαίνουν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, μέλος της σπείρας ήταν ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός από το Κιλκίς. Φέρεται να είχε τις κωδικές ονομασίες: «Φώσκολος», «Σκαθάρι» και «Αρχηγός», ενώ ένας άλλος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στον έλεγχο διαβατηρίων στο τελωνείο Ευζώνων, ήταν γνωστός ως «Δικηγόρος» ή «Θείος».

Η πληροφορία η οποία είχε φτάσει στην Ελληνική Αστυνομία ανέφερε ότι απροσδιόριστος αριθμός προσώπων, ανάμεσά τους και αστυνομικοί, διευκόλυναν - έναντι αμοιβής - αλλοδαπούς τρίτων χωρών να μπαίνουν και να βγαίνουν από τη χώρα βάζοντας στα διαβατήριά τους τις απαραίτητες σφραγίδες.

Μετά από την άρση των τηλεφωνικών απορρήτων, επιβεβαιώθηκε η καταγγελία και ξεκίνησε η έρευνα.

Ταυτόχρονα, οι Αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ διαπίστωσαν ότι ο υψηλόβαθμος αστυνομικός από το Κιλκίς χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητό του και έκανε πάνω από 70 ανασκαφές στην περιοχή ψάχνοντας για αρχαία ή λίρες.

Δεξί του χέρι φέρεται να ήταν ένας ιδιώτης, ο οποίος διαθέτει φανοποιείο αυτοκινήτων στην ίδια περιοχή και είχε την κωδική ονομασία «Μεξικανός». Ένας δεύτερος ιδιώτης, που φέρεται να εμπλέκεται, είχε λάβει το προσωνύμιο «Ραβδοσκόπος».

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να έφταναν στο σημείο να συμβουλεύονται ακόμη και μέντιουμ για το πού πρέπει να σκάψουν.

Στις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν κωδικούς όπως «στρογγυλά», με την οποία εννοούσαν τις λίρες, ενώ όταν ήθελαν μιλήσουν παράνομες ανασκαφές έλεγαν: «πικνίκ», «μπάρμπεκιου» ή «χειρουργείο».

Οι αστυνομικοί ερευνούν συνολικά 146 άτομα, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ μεταξύ αυτών είναι και ο γιος του υψηλόβαθμου αξιωματικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ