ΕΛΛΑΔΑ

Λίστα Λαγκάρντ: Ακύρωση του προστίμου των 3,3 εκατ. ζητά ο Στ. Παπασταύρου

Λίστα Λαγκάρντ: Ακύρωση του προστίμου των 3,3 εκατ. ζητά ο Στ. Παπασταύρου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Γραπτή απάντηση από τον αρμόδιο εισαγγελέα, που επιβεβαιώνει ότι δεν βρίσκεται στην λίστα Μπόργιανς έδωσε στην δημοσιότητα την Τετάρτη ο Σταύρος Παπασταύρου, απαντώντας έτσι σε σχετικά δημοσιεύματα. Eπιπλέον, ο κ. Παπασταύρου αναφέρει πως προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ακυρωθεί το πρόστιμο των 3,3 εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε και πλήρωσε  για τη λίστα Λαγκάρντ

Την δια στιγμή, ο πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά έκανε γνωστό πως κατέθεσε μήνυση κατά εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Κατέθεσα σήμερα μήνυση κατά της εφημερίδας «Kontranews» και των υπευθύνων της για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση για το άθλιο και ψευδές κυριακάτικο (21.2.2016) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τον υβριστικό τίτλο «Λίσταρχος ο Παπασταύρου» και τη «συγκλονιστική αποκάλυψη» ότι το όνομά μου είναι και στη λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας (λίστα Μπόργιανς). Αντί άλλης αναφοράς, δίνω στη δημοσιότητα απάντηση από τον αποκλειστικά και κατεξοχήν αρμόδιο Δημόσιο φορέα, Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος σε σχετικό νόμιμο αίτημά μου (22.2.2016), που επιβεβαιώνει ότι δεν περιλαμβάνομαι στη σχετική λίστα. Με την απάντηση αυτή αποδεικνύεται πανηγυρικά η αναλήθεια του δημοσιεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπασταύρου.

Συγχρόνως, συνεχίζει, «χθες κατέθεσα προσφυγή για την ακύρωση του άδικου προστίμου που επιβλήθηκε σε μένα και τη μητέρα μου για τη λίστα Λαγκάρντ με βάση ένα κατασκευασμένο, αγνώστου προέλευσης και ταυτότητας, αρχείο excel. Καταλαβαίνω ότι η οργανωμένη συκοφαντία σε βάρος μου, η λάσπη και η προσπάθεια εξόντωσης δεν θα σταματήσουν εδώ».

«Περιμένω το επόμενο ασύμμετρο χτύπημα. Η υπέρβαση όμως κάθε ορίου στην επινόηση άλλοτε στοιχείων, άλλοτε γεγονότων και πλέον και πληροφοριών εκθέτει και αποκαλύπτει καθημερινά τους ευρύτερους στόχους των εμπνευστών της συστηματικής σε βάρος μου συκοφαντίας. Οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν και η δικαιοσύνη θα κρίνει άμεσα τους συκοφάντες», καταλήγει.

Πολιτική αντιπαράθεση για τη λίστα Μπόργιανς

Χτες, υπήρξε οξεία πολιτική αντιπαράθεση με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να ζητάει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για δημοσιεύματα και καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σχέση με τη λίστα Μπόργιανς.

«Όπως φαίνεται, σε επιστολές που έχουμε από το υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κάλεσε τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ να συναντηθούν και να συζητήσουν και για την οικονομική κρίση, αλλά και να δώσει cd με στοιχεία καταθετών.

Αναφέρεται τηλεφωνική απάντηση από τον διευθυντή του γραφείου του κυρίου Σαμαρά, η οποία απορρίπτει αυτήν την πρόταση.

Επ' αυτού νομίζω ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις προς τον ελληνικό λαό. Δηλαδή, πώς είναι δυνατόν να έχεις ή να μπορείς να έχεις στο χέρι σου εργαλεία που να είναι προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής και να μην τα χρησιμοποιείς. Η δική μας κυβέρνηση, ξέρετε, ότι μόλις εμφανίστηκαν αυτά και τις λίστες πήραμε και στη Δικαιοσύνη τις πήγαμε αμέσως. Δεν κρατάμε λίστες στα συρτάρια, ούτε προσπαθούμε να αποφύγουμε να πάρουμε λίστες», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε:

«Είναι άλλο ένα βολικό ψέμα το οποίο χτίζει ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς δήλωσε σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι το CD με τους Έλληνες καταθέτες περιήλθε στη γνώση του και στην κατοχή του στις αρχές του 2015, αυτό που συζητείται για το 2012 ήταν η παροχή τεχνικής βοήθειας. Και η τεχνική βοήθεια πράγματι ήρθε τότε από τη Γερμανία, μέσα από την Task Force.

«Εμείς πήραμε τεχνική βοήθεια και εγώ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ουσιαστική τεχνική βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Εγώ διαβάζω αυτά τα οποία είπε ο ίδιος και παραπέμπω στον ίδιο. Τον έχω ακούσει να λέει ότι η λίστα με τους Έλληνες καταθέτες περιήλθε στην κατοχή του στις αρχές του 2015».

Διαβάστε ακόμα:

Η Μαρέβα του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για Παπασταύρου και πόθεν έσχες

Γεροβασίλη: Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη για τη λίστα Μπόργιανς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ