ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ενισχύουν τα μπλόκα παρά την εισαγγελική παρέμβαση

Αγρότες: Ενισχύουν τα μπλόκα παρά την εισαγγελική παρέμβαση
Μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα Eurokinissi

Η εισαγγελική παρέμβαση για τα μπλόκα δεν φαίνεται να πτοεί τους αγρότες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενισχύουν τις θέσεις τους στα μπλόκα, ανεβαίνουν στον Προμαχώνα για να «στηρίξουν» το μπλόκο στο τελωνείο, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατέβουν ξανά με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Μικροθήβες: «1.017 τρακτέρ θα βρεθούν έξω από το Μαξίμου»

«Όταν μπαίνουν σπίτι σου να σε ληστέψουν, αντιδράς», φωνάζουν οι αγρότες από τα μπλόκα των Μικροθηβών.
Μιλώντας στο CNN Greece o κ. Μίλτος Μπασδάνης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν τρακτέρ στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά αυτή τη φορά όπως είπε «δεν θα είναι 17, θα είναι 1.017 και θα φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου».

Ξεκαθαρίζει παράλληλα πως δεν θα κατέβουν τα τρακτέρ για να γίνει σάλος και να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά για να δει η κυβέρνηση το μέγεθος του προβλήματος και πως δεν πρόκειται να δεχθούν να «υπογράψουν την καταδίκη μας», όπως λέει ο κ. Μπασδάνης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είπε χαρακτηριστικά πως «πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι».

Όσον αφορά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, για τα μπλόκα των αγροτών και τον αποκλεισμό των εθνικών και περιφερειακών δρόμων, δίνοντας εντολή για έρευνα και παρέμβαση όπου διαπιστωθεί παρακώλυση της συγκοινωνίας, ο κ. Μπασδάνης αρκέστηκε στη φράση «πρώτη φορά αριστερά».

Στο «κόκκινο» τα μπλόκα της Νίκαιας – Ενισχύουν τον αγώνα στον Προμαχώνα

Με τις κινητοποιήσεις να είναι στο «κόκκινο» στη βόρεια Ελλάδα, τα μπλόκα της Νίκαιας ενισχύουν τον αγώνα των μπλόκων στον Προμαχώνα και ευελπιστούν έως την Παρασκευή να έχει γίνει δεκτό το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βασίλης Γιαννάκος αναφερόμενος και στην παρέμβαση εισαγγελέα είπε: «Είναι μια τακτική που τη ζούμε με όλες τις κυβερνήσεις».

Από το τελωνείο των Κήπων του Έβρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

«Δεν παρακωλύουμε τις συγκοινωνίες» λέει στο CNN Greece o κ. Αθανάσιος Γκιλάκης από το μπλόκο του Έβρου, απαντώντας στην κίνηση της κας Κουτζαμάνη. «Εμείς ειδικά στα μπλόκα στο τελωνείο του Έβρου των Κήπων, δεν παρακωλύουμε την κυκλοφορία κανενός οχήματος είτε ΙΧ, είτε εμπορικού φορτηγού».

Τα αγροτικά μηχανήματα των αγροτών του μπλόκου στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου, έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, χωρίς αυτό να σημαίνει σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γκιλάκης, πως σταματάει ο αγώνας, αντίθετα παίρνει άλλη μορφή.

Επόμενη κίνηση των αγροτών του μπλόκου του Έβρου, για σήμερα το απόγευμα είναι να μπουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με τα τρακτέρ, ενώ αύριο θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό της εφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ