Μπλόκα αγροτών: Άνοιξαν Ισθμός και Τέμπη
Πηγή: Eurokinissi

Άνοιξαν οι αγρότες τα μπλόκα στον Ισθμό της Κορίνθου αλλά και στα Τέμπη, στον απόηχο της εισαγγελικής παρέμβασης. Σκληραίνουν τη στάση τους, όμως, σε άλλα σήμεια. 

 Άνοιξε την Τετάρτη το μπλόκο των αγροτών στον Ισθμό της Κορίνθου και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου-Αθήνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε παλαιά και νέα εθνική οδό.

Νωρίς το πρωί, οι αγρότες της Κορίνθου απομάκρυναν τρακτέρ και αγροτικά οχήματα από την εθνική οδό που είχαν αναπτύξει εκεί και δήλωσαν ότι εφεξής θα προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων. 

Σε ένδειξη καλής θέλησης, όπως ανακοίνωσαν οι αγρότες, λόγω επιδείνωσης του καιρού άνοιξαν τα Τέμπη. Τα Τέμπη θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το βράδυ.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Αττικής οδού στην έξοδο προς το αεροδρόμιο προχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου της Παιανίας. Οι αγρότες άνοιξαν πριν λίγα λεπτά την έξοδο ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση, καθώς είχε δημιουργηθεί ουρά περίπου 4 χιλιομέτρων. Ύστερα από λίγο αποχώρησαν.

Μικροθήβες: «1.017 τρακτέρ θα βρεθούν έξω από το Μαξίμου»

«Όταν μπαίνουν σπίτι σου να σε ληστέψουν, αντιδράς», φωνάζουν οι αγρότες από τα μπλόκα των Μικροθηβών.
Μιλώντας στο CNN Greece o κ. Μίλτος Μπασδάνης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν τρακτέρ στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά αυτή τη φορά όπως είπε «δεν θα είναι 17, θα είναι 1.017 και θα φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου».

Ξεκαθαρίζει παράλληλα πως δεν θα κατέβουν τα τρακτέρ για να γίνει σάλος και να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά για να δει η κυβέρνηση το μέγεθος του προβλήματος και πως δεν πρόκειται να δεχθούν να «υπογράψουν την καταδίκη μας», όπως λέει ο κ. Μπασδάνης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είπε χαρακτηριστικά πως «πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι».

Όσον αφορά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, για τα μπλόκα των αγροτών και τον αποκλεισμό των εθνικών και περιφερειακών δρόμων, δίνοντας εντολή για έρευνα και παρέμβαση όπου διαπιστωθεί παρακώλυση της συγκοινωνίας, ο κ. Μπασδάνης αρκέστηκε στη φράση «πρώτη φορά αριστερά».

Στο «κόκκινο» τα μπλόκα της Νίκαιας – Ενισχύουν τον αγώνα στον Προμαχώνα

Με τις κινητοποιήσεις να είναι στο «κόκκινο» στη βόρεια Ελλάδα, τα μπλόκα της Νίκαιας ενισχύουν τον αγώνα των μπλόκων στον Προμαχώνα και ευελπιστούν έως την Παρασκευή να έχει γίνει δεκτό το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βασίλης Γιαννάκος αναφερόμενος και στην παρέμβαση εισαγγελέα είπε: «Είναι μια τακτική που τη ζούμε με όλες τις κυβερνήσεις».

Από το τελωνείο των Κήπων του Έβρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

«Δεν παρακωλύουμε τις συγκοινωνίες» λέει στο CNN Greece o κ. Αθανάσιος Γκιλάκης από το μπλόκο του Έβρου, απαντώντας στην κίνηση της κας Κουτζαμάνη. «Εμείς ειδικά στα μπλόκα στο τελωνείο του Έβρου των Κήπων, δεν παρακωλύουμε την κυκλοφορία κανενός οχήματος είτε ΙΧ, είτε εμπορικού φορτηγού».

Τα αγροτικά μηχανήματα των αγροτών του μπλόκου στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου, έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, χωρίς αυτό να σημαίνει σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γκιλάκης, πως σταματάει ο αγώνας, αντίθετα παίρνει άλλη μορφή.

Επόμενη κίνηση των αγροτών του μπλόκου του Έβρου, για σήμερα το απόγευμα είναι να μπουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με τα τρακτέρ, ενώ αύριο θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό της εφορίας.

Η εισαγγελική παρέμβαση

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών και τον αποκλεισμό των εθνικών και περιφερειακών δρόμων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι με έγγραφη παραγγελία που απέστειλε σε όλους τους εισαγγελείς εφετών της χώρας.

Στην σχετική παραγγελία της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη, δίνεται εντολή στους εισαγγελείς της χώρας για να ερευνήσουν, αλλά και να παρέμβουν, όπου διαπιστώσουν ότι υπάρχει παρακώλυση των συγκοινωνιών εξαιτίας των μπλόκων που έχουν στηθεί σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ξεκαθαρίζει στο έγγραφό της πως ο αποκλεισμός των δρόμων και άλλων εξόδων η εισόδων της χώρας είναι ενέργεια παράνομη και συνιστά έκνομη πράξη που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα και τιμωρείται (αδίκημα παρακώλυση συγκοινωνιών). 

Διαβάστε επίσης