ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα: Κόβεται 1 δισ.ευρώ από 1/1/2017

Επιδόματα: Κόβεται 1 δισ.ευρώ από 1/1/2017
Χαρτονομίσματα (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Περίπου 1 δισ. ευρώ προνοιακών, οικογενειακών και λοιπών επιδομάτων θα κοπούν από την 1η Ιανουαρίου του 2017, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Καρέλλας εξήγησε ότι αυτή η περικοπή στην κοινωνική πολιτική του κράτους γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφής του τρίτου μνημονίου, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι το ύψος των παρεχόμενων αυτών επιδομάτων είναι από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. (4,5% στην Ευρώπη – 2% στην Ελλάδα).

Ο γγ Πρόνοιας ανέφερε ακόμη ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, χορήγηση που εξαρτάται από τα περιουσιακά στοιχεία και πιθανότητα να οδηγήσει στο «κόψιμο» από χιλιάδες δικαιούχους, που το λαμβάνουν σήμερα.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Καρέλλας από την 1η Απριλίου θα γίνονται οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η χορήγηση του οποίου θα εξαρτάται από τα περιουσιακά στοιχεία.

Τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως ανέφερε ο Δ. Καρέλλας δεν έχουν ακόμη «κλειδώσει» όμως εκτιμά ότι θα είναι περίπου ίδια με αυτά της κάρτας σίτισης, στην οποία πιστώθηκαν σήμερα τα χρήματα στους δικαιούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ