ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ίλιον, κοντά στο Πάρκο Τρίτση

Νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ίλιον, κοντά στο Πάρκο Τρίτση
Μηχανήματα του στρατού στον χώρο που θα δημιουργηθεί ο νέος χώρος φιλοξενίας προσφύγων πηγή: CNN Greece

Λύση για τη φιλοξενία των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα αναζητεί η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ακόμη ένας χώρος στην Αττική με διαδικασίες εξπρές.

Μηχανήματα του στρατού, με τη βοήθεια και των δήμων Ιλίου και Περιστερίου, έχουν ήδη αρχίσει τις εργασίες σε χώρο που γειτνιάζει με το Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον, όπου θα γίνει το νέο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

Εκτιμάται ότι ο νέος χώρος θα είναι έτοιμος ως τα τέλη της εβδομάδας προκειμένου να φιλοξενούνται περίπου 1.000 πρόσφυγες για έναν μήνα, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.

mixstratou

πηγή: CNN Greece

Όπως εξήγησε ο ειδικός σύμβουλος του ΑΣΔΑ και συνεργάτης του Δήμου Περιστερίου, Ανδρέας Μποζίκας, στον συγκεκριμένο χώρο έκτασης 70 στρεμμάτων πρόκειται να στηθούν δύο τύπων σκηνές (χωρητικότητας 2 ή 4 ατόμων, αλλά και μία με 250 κουκέτες), τουαλέτες, μαγειρεία, ιατρεία και χώροι διοικητικής υποστήριξης.

Ο χώρος θα είναι σχετικά περιφραγμένος, θα υπάρχει και περιφρούρηση, αλλά δεν θα είναι σαν στρατόπεδο, διευκρίνισε ο κ. Μποζίκας, ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης ότι ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι όμορος με το Πάρκο Τρίτση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ