ΕΛΛΑΔΑ

Ανεστάλησαν οι εργασίες για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας στο «Πάρκο Τρίτση»

Ανεστάλησαν οι εργασίες για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας στο «Πάρκο Τρίτση»
CNN GREECE

Αναστέλλονται οι εργασίες για τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων σε χώρο δίπλα από το πάρκο ‘Αντώνης Τρίτσης’ στο Ίλιον.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Νίκου Ζενέτου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο ίδιος είχε προτείνει εναλλακτικούς χώρους για τη δημιουργία του κέντρου, ενώ όπως κατήγγειλε, καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Δήμος δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζενέτος, είχε θέσει κάποιες προϋποθέσεις για την λειτουργία του κέντρου, όπως να υπάρχουν ο κατάλληλος φωτισμός και οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, όμως πέραν αυτού δεν γνωρίζει για ποιο λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις εργασίες.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας συνεργεία με μηχανήματα του στρατού διαμόρφωναν το χώρο έκτασης 70 στρεμμάτων, για να εγκατασταθούν σκηνές και προκατασκευασμένοι οικίσκοι. Τελικά 24 ώρες μετά αποχώρησαν.

Όπως μεταδίδει το αθηναικό πρακτορείο, ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Βασίλης Παπαδόπουλος είχε ενημερώσει στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, το βράδυ της Κυριακής, ότι ο καταυλισμός θα φιλοξενούσε περί τους 1.000 πρόσφυγες για διάστημα 5-6 εβδομάδων.

Όπως είχε αναφέρει χθες ο ειδικός σύμβουλος του ΑΣΔΑ και συνεργάτης του Δήμου Περιστερίου, Ανδρέας Μποζίκας, ο χώρος επρόκειτο να είναι σχετικά περιφραγμένος, και να υπάρχει και περιφρούρηση, αλλά να μην είναι σαν στρατόπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ίλιον, κοντά στο Πάρκο Τρίτση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ