ΕΛΛΑΔΑ

Τσικνοπέμπτη: Πεσμένη η κίνηση στη Βαρβάκειο

Τσικνοπέμπτη: Πεσμένη η κίνηση στη Βαρβάκειο
CNN GREECE

Με χαμόγελα αλλά και με την κίνηση πεσμένη υποδέχθηκαν όσους θέλησαν να γιορτάσουν την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, οι κρεοπώλες στην Βαρβάκειο αγορά.

Όπως λέει στο CNN Greece ο πρόεδρος κρεοπωλών της Βαρβακείου, κ. Κλεάνθης Τσιρώνης, παρότι οι τιμές είναι χαμηλές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, η κίνηση στην αγορά παραμένει πεσμένη εξίσου.

Την ίδια εικόνα παρουσίασαν και οι περισσότεροι κρεοπώλες τονίζοντας πως ο κόσμος περνάει από τους πάγκους αλλά "είναι με τα χέρια στις τσέπες" όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.

IMG 7694
IMG 7695

Την τιμητική τους έχουν το κοτόπουλο, οι μπριζόλες και τα παϊδάκια σε αντίθεση με το κατσίκι που είναι απλησίαστο για τους καταναλωτές.

Για άλλη μια χρόνια, όπως και περασμένη, η Βαρβάκειος δεν θα κάνει το καθιερωμένο ψήσιμο κρεβατιών έξω από την αγορά.

Ναξιώτικο τσικνογλέντι

Ένα γλέντι με τα όλα του θα περιμένει όσους βρεθούν στο "παλαι" Γαλατσίου καθώς ο σύλλογος Ναξιωτών Αθήνας θα προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όλους, λόγω Τσικνοπέμπτης.

Το φαγοπότι είναι ανοιχτό προς όλους με δωρεάν φαγητό σε όσους ειδικά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

IMG 7675
IMG 7674

Οι ναξιώτες του δήμου Γαλατσίου έχουν έτοιμα: ένα τόνο τηγανητές πατάτες, 2.000 σουβλάκια και 50 αρνιά ενώ θα προσφερθούν και 250 κιλά λαχανικά.

Από το γλέντι βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει και το κρασί με τους ναξιώτες να διαθέτουν 500 λίτρα αλλά και ναξιώτικα γραβιέρα, ως μεζέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ