ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτής Πέλλας για τις γουρουνοκεφαλές: Συντονισμένες από ενιαίο κέντρο οι ακρότητες

Βουλευτής Πέλλας για τις γουρουνοκεφαλές: Συντονισμένες από ενιαίο κέντρο οι ακρότητες

Άλλο ένα ρατσιστικό περιστατικό έλαβε χώρα χθες στην Πέλλα, με αγνώστους να πετούν κομμένα κεφάλια γουρουνιών στο στρατόπεδο Δούμτσα Μαργαρίτη στη Σκύδρα επειδή πίστευαν πως προορίζεται για την φιλοξενία προσφύγων.

Οι «ευφυείς» δράστες σκέφτηκαν πως επειδή οι μουσουλμάνοι θεωρούν το γουρούνι ακαθάρτο ζώο, πετώντας κομμένα κεφάλια γουρουνιών θα τους απέτρεπαν από το να μείνουν εκεί.

gourounia 473 355

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στο χώρο φιλοξενίας του Σχιστού με την τοποθέτηση γουρουνοκεφαλής κι ενός ... σταυρού, ενώ πρόσφατα σημειώθηκαν εμπρησμοί στα στρατόπεδα Φιλιππάκου και Καψάλη στα Γιαννιτσά και μάλιστα ενώ υπήρχε περιφρούρηση από τον δήμο.

Για τα περιστατικά αυτά, όταν ρωτήθηκε από το CNN Greece, o δήμαρχος κ. Στάμκος, απάντησε πως οπωσδήποτε ήταν ενέργειες ανθρώπων που «αντιτίθενται σθεναρά» στην εγκατάσταση των προσφύγων.

Επιπλέον την περασμένη Πέμπτη, πάλι στην Πέλλα, είχαν οργώσει χωράφι για να μην μπορούν να καταλύσουν οι πρόσφυγες.

Ο βουλευτής Πέλλας, Γιάννης Σηφάκης, μιλώντας σήμερα στο CNN Greece, καταδίκασε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές ενώ ξεκαθάρισε πως το στρατόπεδο Δούμτσα Μαργαρίτη δεν προορίζεται να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτές οι αποτρόπαιες ενέργειες είναι «προφανώς συντονισμένες» από ένα «ενιαίο κέντρο ανθρώπων και οργανώσεων που αντιτίθενται στη φιλοξενία προσφύγων, που έχουν μια στάση απάνθρωπη και αντιανθρωπιστική», ενώ πρόσθεσε πως δεν εκφράζουν το σύνολο της κοινωνίας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ