ΕΛΛΑΔΑ

Προβολή ταινιών για παιδιά των προσφύγων στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Προβολή ταινιών για παιδιά των προσφύγων στη Λευκόβρυση Κοζάνης
Στιγμιότυπο χαράς από εκδήλωση δημιουργικής απασχόλησης με εικαστικά, μουσική, φουσκωτά παιχνίδια και ανιματέρ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και των Δήμων της περιοχής, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σχιστού EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η ιδέα προβολής ταινίας για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη έγινε πραγματικότητα χάρη στη διάθεση και το μεράκι των δεκάδων εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην βραδινή βάρδια του κλειστού γυμναστηρίου.

Με εξοπλισμό που έφεραν κάποιοι εθελοντές από το σπίτι τους και κάποιες ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν για αρχή στήθηκε στα γρήγορα μια μικρή αίθουσα σινεμά.

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο χώρο διαπίστωσαν την απερίγραπτη χαρά των παιδιών, ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, όταν κατάλαβαν τι θα ακολουθούσε.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης φιλοξενούνται 439 πρόσφυγες εκ των οποίων τα 200 είναι παιδιά. Τα περισσότερα είναι προσχολικής ηλικίας ενώ υπάρχουν και πολλά βρέφη από ημερών έως ενός έτους. Σινεμά ο παράδεισος, γιατί όχι;

Για τα παιδιά, που ότι και να λέμε όλοι εμείς αυτά χαίρονται, λαχταρούν και ονειρεύονται!


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ