ΕΛΛΑΔΑ

Αντί για χαρταετό έπαιξαν χιονοπόλεμο στο Πήλιο

Αντί για χαρταετό έπαιξαν χιονοπόλεμο στο Πήλιο
Eurokinissi/Aποστόλης Ζαχαράκης (φωτογραφία αρχείου)

Αντί για χαρταετό έπαιξαν χιονοπόλεμο στο Πήλιο καθώς ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας το έστρωσε!

Το σκηνικό χειμωνιάτικο. Το χιόνι έφτασε τα δέκα εκατοστά και η θερμοκρασία κατρακύλησε στους δύο βαθμούς Κελσίου.

Στο Πήλιο, δεν κατάφεραν επισκέπτες και κάτοικοι να πετάξουν χαρταετό αλλά έπαιξαν χιονοπόλεμο και έφτιαξαν χιονάνθρωπους.

Το χιόνι από την Αλυκόπετρα μέχρι το Καράβωμα στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, έφθασε τα 10 εκατοστά ,καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται με ένταση στο Πήλιο.

Το μεσημέρι έπεφτε χιόνι ακόμη και στην Μακρυνίτσα και την Πορταριά, αλλά χωρίς να το "στρώσει". Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχουν κινητοποιηθεί αλατιέρες, για να κρατήσουν ανοιχτό τον δρόμο, ενώ οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν και αλυσίδες κυρίως στον αυχένα των Χανίων, προς το Χιονοδρομικό Κέντρο και μέχρι το Καράβωμα. Άλλωστε το Πήλιο κατακλύσθηκε από επισκέπτες το τετραήμερο της Αποκριάς, παρά τις χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Μαγνησία.

Χιονόπτωση υπάρχει και στον δρόμο Δράκειας-Χανίων, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 10 εκατοστά και χρειάζονται απαραίτητα αλυσίδες.\

Από το λιμάνι του Βόλου δεν έγινε την Καθαρά Δευτέρα κανένα ακτοπλοικό δρομολόγιο για τις Σποράδες, αφού τα πλοία και τα ταχύπλοα έμειναν δεμένα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Παγασητικό και κυρίως στο Αιγαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ