ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχής η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Συνεχής η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού
Τουρίστες, Αθήνα (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό έδωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα κινηθεί ανοδικά και το 2016, παρά την προσφυγική κρίση.

Ο Ταλέμπ Ριφάι, εμφανίστηκε αισιόδοξος, με βάση τις τάσεις των κρατήσεων, ότι ο ελληνικός τουρισμός θα εδραιώσει την ανάπτυξή του τη φετινή χρονιά, ενώ δήλωσε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει μια ισχυρή εικόνα σε όλο τον κόσμο ως ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Τη θετική τάση στις κρατήσεις που καταγράφεται στα νησιά του Αιγαίου επεσήμανε από τη πλευρά της και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, που συναντήθηκε με τον κ. Ριφάι στο πλαίσιο διεθνούς τουριστικής έκθεσης στο Βερολίνο.

2050932 1

Ο Ταλέμπ Ριφάι (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/Αλέξανδρος Ζωντανός

Όπως σημείωσε η Έλενα Κουντουρά, «τα νησιά του Αιγαίου ήδη δείχνουν μια θετική τάση στις κρατήσεις και είναι έτοιμα να υποδεχθούν έναν αυξημένο αριθμό τουριστών τη φετινή σεζόν».

Η διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, η ανάπτυξη νέων προορισμών και το άνοιγμα εγκαταστάσεων και υπηρεσιών διαμονής υψηλών προδιαγραφών είναι μερικά από τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση του τουρισμού, όπως τονίστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό στη συνάντηση με τον Ταλέμπ Ριφάι.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να εκπέμπει ασφάλεια ως τουριστικός προορισμός, και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, αλλά και τα Δωδεκάνησα, τα στοιχεία για τους υπόλοιπους προορισμούς είναι ενθαρρυντικά και υπερκαλύπτουν τις απώλειες κρατήσεων στις περιοχές όπου οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές είναι υψηλές.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, με αποκορύφωμα το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, καθώς ήδη Βρετανία και Γερμανία έχουν επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές συστάσεις προς τους πολίτες τους που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει χάσει για τη φετινή χρονιά και τη ρωσική αγορά, λόγω του εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία ως αντίποινα για την κατάρριψη του μαχητικού της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ