ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητούνται στην Ελλάδα τα αδέρφια 7χρονου Σύρου που νοσηλεύεται στη Γερμανία

Αναζητούνται στην Ελλάδα τα αδέρφια 7χρονου Σύρου που νοσηλεύεται στη Γερμανία
EUROKINISSI

Την κινητοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης έχει προκαλέσει η υπόθεση του 7χρονου Ράμι από τη Συρία, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών, καθώς πιστεύεται πως η μητέρα και τα αδέλφια του (δυνάμει δότες) βρίσκονται σε κάποιο από τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, η ζωή του μικρού Ράμι, ο οποίος διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin στην ηλικία των 5 ετών, ενδέχεται να διατρέχει κίνδυνο, καθώς τα αδέλφια του-που είναι οι δυνάμει πιο συμβατοί δότες, δεν μπορούν να διασχίσουν την Ευρώπη εξαιτίας των κλειστών συνόρων.

Ο Ράμι, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, όταν η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει διά της βίας την πόλη Τανταμούν, έφτασε ως τη Γερμανία με τον πατέρα του μέσω της επικίνδυνης οδού των διακινητών. Εκεί οι Γερμανοί γιατροί τούς είπαν ότι τα αδέλφια του ήταν οι καλύτεροι δυνάμει δότες.

Ο πατέρας του Ράμι προσπάθησε να φέρει στη Γερμανία και την υπόλοιπη οικογένεια, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε στην Ελλάδα εξαιτίας των κλειστών συνοριακών διόδων για τους πρόσφυγες.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, η υπόθεση έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, καθώς και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχει φτάσει και ως τις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ