ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Το DNA θα αποκαλύψει τον οδηγό του τζιπ

Παντελής Παντελίδης: Το DNA θα αποκαλύψει τον οδηγό του τζιπ
Eurokinissi/Ilialive/Γιάννης Σπυρούνης

«Οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, το τζιπ όταν συνέβη το τροχαίο»;

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, θα ρίξουν φως στο καίριο ερώτημα που ταλανίζει τους συγγενείς των θυμάτων, όταν σε περίπου 20 μέρες θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι μέχρι τώρα η έρευνα έχει προχωρήσει σε ένα μέρος καθώς οι δικαστικοί πραγματογνώμονες δεν έχουν υποβάλλει το πόρισμά τους, ούτε έχουν ενημερώσει σχετικά με τις πρώτες εκτιμήσεις τους.

Το μόνο επίσημο έγγραφο που υπάρχει προς το παρόν για τον οδηγό, είναι αυτό της Τροχαίας Ελληνικού που έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος και αναφέρει ότι «οδηγούσε ο Παντελίδης Παντελεήμων».

Αλλά και πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, ότι τα πόδια του ήταν σφηνωμένα στο στη θέση του οδηγού και το σώμα του είχε γείρει δεξιά πάνω στο λεβιέ των ταχυτήτων.

Η Φρόσω Κυριακού, που είναι η μόνη που μπορεί να δώσει απαντήσεις, κρατά το στόμα της ερμητικά κλειστό. Η κάθε πλευρά δίνει τη δική της εκδοχή σε ένα πόλεμο δηλώσεων με φόντο τις αποζημιώσεις εκατομμυρίων που όπως όλα δείχνουν θα απαιτηθούν ανάλογα με του που θα γείρει το βάρος της ευθύνης, επισημαίνει το ίδιο ρεπορτάζ.

Ο Ιωάννης Κωλέττης δικηγόρος της οικογένειας της Μίνας Αναούτη ξεκαθαρίζει ότι οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι με αυτές τις οικογένειας Παντελίδη και δηλώνουν ότι οι το τζιπ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.

«Οι τεχνικοί σύμβουλοι των διαδίκων είναι δυνατόν να καταλήξουν σε διαφορετικά συμπεράσματα σε σχέση με το τροχαίο. Βαρύνουσα θέση όμως, κατά την εμπειρία μου, είναι η θέση της Τροχαίας, διαμέσου των προανακριτικών πράξεων που έχει ενεργήσει. Πρέπει πολύ σύντομα να περαιωθεί η ανάκριση, έτσι ώστε να σχηματισθεί πλήρης εικόνα για τα αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου. Δεν πιστεύω σε σενάρια που διαχέονται στη δημοσιότητα ή σε συζητήσεις για τα αίτια, αλλά πιστεύω ότι η περαίωση της προανάκρισης θα φωτίσει κάθε πτυχή του συμβάντος», αναφέρει ο κ. Κωλέττης και επισημαίνει ότι η οικογένεια της Μίνας σκέφτεται να ακολουθήσει τη δικαστική οδό για τα έξοδα της νοσηλείας της, δεδομένου ότι η κατάστασή της είναι βαρύτατη και θα χρειαστούν πολλαπλά χειρουργεία με αβέβαιη την πλήρη αποκατάστασή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ