ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή 2 από τους 6 κατηγορούμενους για διακίνηση μεταναστών από την αερολέσχη Μεσολογγίου

Στη φυλακή 2 από τους 6 κατηγορούμενους για διακίνηση μεταναστών από την αερολέσχη Μεσολογγίου
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στη φυλακή οδηγούνται δύο από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση διακίνησης μεταναστών με μικρά αεροσκάφη από την αερολέσχη Μεσολογγίου στην Ιταλία, στην οποία εμπλέκεται και ο πρώην δήμαρχος του Μεσολογγίου.

Μετά από μαραθώνιες απολογίες που έδωσαν ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάνθηκαν ότι ο 43χρονος Ιρακινός και ο 57χρονος πιλότος, συγγενής του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου και κατηγορούμενου, επίσης, στην υπόθεση, πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, καθώς φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες προς την Ιταλία, με «έδρα» την Αερολέσχη Μεσολογγίου.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ στους τρεις από αυτούς επιβλήθηκαν και χρηματικές εγγυήσεις. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, στον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου και υπεύθυνο της Αερολέσχης επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν τόσο στον δεύτερο πιλότο που κατηγορείται για την υπόθεση, όσο και στους άλλους δύο κατηγορούμενους, τον Ιρακινό που εργαζόταν ως οδηγός και τον Έλληνα ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, οι οποίοι απολογήθηκαν. Στον πιλότο επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ, ενώ εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον οδηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece και της Μίνας Καραμήτρου, οι συλληφθέντες είχαν στήσει εδώ και 6 μήνες ολόκληρη επιχείρηση, ενώ όπως είπαν οι ιρακινοί στους αστυνομικούς, όλο αυτό το σχέδιο ήταν οργανωμένο από την ώρα που ξεκίνησαν από την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Για κακούργημα διώκονται οι συλληφθέντες για διακίνηση μεταναστών της αερολέσχης της Δεκέλειας

Συνελήφθη πρώην δήμαρχος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μεταναστών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ