ΕΛΛΑΔΑ

Περιορίζει τις δράσεις της στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Περιορίζει τις δράσεις της στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διατηρεί την παρουσία της στα νησιά, ωστόσο περιορίζει κάποιες δράσεις της, διαμαρτυρόμενη για την μετατροπή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων σε κέντρα κράτησης.

“Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις μετά τη συμφωνία, τα κέντρα αυτά πλέον μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης και μία πάγια πολιτική της Ύπατης Αρμοστείας είναι ενάντια στην πολιτική κράτησης”, αναφέρει στο CNN Greece η Κατερίνα Κιτίδη, μέλος του τμήματος Επικοινωνίας του Οργανισμού και επισημαίνει:

“Με βάση αυτή την πολιτική μας, έχουμε διακόψει κάποιες δράσεις στα κλειστά κέντρα σε όλα τα νησιά, όπως για παράδειγμα την παροχή μεταφορικών μέσων για την μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών από και προς τα κλειστά αυτά κέντρα”.

“Μία δεύτερη δραστηριότητα είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας δεν θα γίνεται μέσα στα κλειστά αυτά κέντρα. Ωστόσο πολύ σημαντικά κομμάτια της δράσης μας συνεχίζονται, όπως για παράδειγμα ο εποπτικός ρόλος τον οποίο είχαμε ανέκαθεν και η παροχή ενημέρωσης”, διευκρινίζει η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ