ΕΛΛΑΔΑ

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν για δύο μέρες οι πρόσφυγες

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν για δύο μέρες οι πρόσφυγες
EUROKINISSI

Στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δηλώνουν ότι θα παραμείνουν για τουλάχιστον δύο μέρες οι πρόσφυγες.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία, ξεκινώντας από το Κέντρο Φιλοξενίας των Διαβατών, μέσω των οδών Μοναστηρίου και Εγνατίας, η οποία κατέληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Διεκδικούν να ακουστούν τα αιτήματά τους για παροχή ασύλου και στέγης και για το άνοιγμα των συνόρων ώστε να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μαζί τους αποσκευές και υπνόσακους.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες κρατούν πανό στο οποίο αναγράφεται: “Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Στη φυλακή οι φασίστες. Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι. ΚΕΕΡΦΑ”.

Νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό, στο ρεύμα προς ανατολικά, από το ύψος του ναού των Αγίων Πάντων.

Την ίδια ώρα, οριακή παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ελπίζοντας ότι θα ανοίξουν τα σύνορα για να συνεχίζουν το ταξίδι προς τις χώρες προορισμού τους.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτιάξει αυτοσχέδια τέντα πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς διαμαρτύρονται όλες αυτές τις ημέρες ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων, τα συνθήματα που κυριαρχούν στα χαρτόνια που κρατούν μικροί και μεγάλοι αφορούν το προχθεσινό χτύπημα στην «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

"Αγαπάμε την ειρήνη, δεν είμαστε τρομοκράτες", "καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο", 'ανοίξτε τα σύνορα, δεν είμαστε τρομοκράτες" είναι μερικά μόνο απ' αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ