ΕΛΛΑΔΑ

Τόσκας από Χίο: Σε γειτονικά νησιά οι πρόσφυγες αν ο αριθμός τους είναι μη διαχειρίσιμος

Τόσκας από Χίο: Σε γειτονικά νησιά οι πρόσφυγες αν ο αριθμός τους είναι μη διαχειρίσιμος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο σχεδιασμός προχωράει στην σωστή κατεύθυνση και οι κάτοικοι της Χίου δεν θα πρέπει να ανησυχούν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψη του στο hotspot της Χίου.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τη ύπαρξη εναλλακτικού σεναρίου σε περίπτωση που ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο hotspot καταστεί μη διαχειρίσιμος ο Νίκος Τόσκας, είπε ότι εκτός των άλλων μελετάται η μεταφορά των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών «σε γειτονικά νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής».

Σχετικά με το αίτημα όσων διαμένουν υπό περιορισμό στο hotspot για μη επιστροφή στην Τουρκία ή στις χώρες προέλευσής τους ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε χαρακτηριστικά πως «σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τι θέλει ο καθένας, είναι τι προβλέπουν οι διαδικασίες και οι συμφωνίες».

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στη διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Τόσκα στο hotspot της Χίου, πρόσφυγες και μετανάστες διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας για επαναπροώθηση τους στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ