Επέδωσαν απόφαση δικαστηρίου στη γιάφκα της Πόλας Ρούπας
Πηγή: EUROKINISSI-ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην είδηση αυτή θα μπορούσατε να βάλετε τίτλο «αθάνατο τυπολατρικό ελληνικό κράτος» ή «μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας».

Το ελληνικό κράτος έφτασε στο σημείο να επιδώσει την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας στο σπίτι – γιάφκα των αρχιτρομοκρατών στο Μαρούσι, όπου κρυβόταν η Πόλα Ρούπα.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας, στην οποία κρυβόταν η τρομοκράτης Πόλα Ρούπα μαζί με τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη, βρήκαν πριν λίγες μέρες ένα φάκελο. Ήταν η απόφαση της δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που αφορούσε την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και τις ληστείες που είχε κάνει η τρομοκρατική οργάνωση.

Η Πόλα Ρούπα φυγοδικεί και δεν κάθισε ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αυτή ήταν η τελευταία διεύθυνση που είχε δηλώσει το ηγετικό μέλος του ΕΑ και εκεί θεώρησαν σκόπιμο να της κοινοποιήσουν την απόφαση οι κρατικές αρχές.

Πρόκειται για τη νούμερο ένα στόχο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η οποία πριν λίγες εβδομάδες είχε προσπαθήσει με ελικόπτερο επιχείρηση απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη και άλλων πέντε μελών των Πυρήνων της Φωτιάς.

 

Ποιο ήταν το σχέδιο απόδρασης Μαζιώτη

Το σχέδιο για την απόδραση τρομοκρατών με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό ήταν πολύ καλά οργανωμένο καθώς η Πόλα Ρούπα είχε κάνει και δοκιμαστική διαδρομή.

Το ηγετικό στέλεχος του "΅Επαναστατικού Αγώνα", σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, είχε νοικιάσει τον περασμένο Δεκέμβριο και πάλι ελικόπτερο από την ίδια εταιρία και είχε κάνει τη διαδρομή Αμφίκλεια- Καζίνο Λουτρακίου.

Η καταδικασμένη Πόλα Ρούπα είχε παρουσιαστεί ως μεσίτης που ασχολείται με αγοραπωλησίες πολυτελών μονοκατοικιών και είχε πληρώσει 5.000 ευρώ για τη διαδρομή με το ελικόπτερο.

Όπως είπε στον πιλότο ήθελε να κάνει έκπληξη σε μια φιλική της οικογένεια και ζήτησε να φύγουν από την Ερμιονίδα από το ελικοδρόμιο κοντά στο ξενοδοχείο Πόρτο Ύδρα και αφού πάνε στον Θεολόγο για να παραλάβουν την οικογένεια θα συνέχιζαν για Κύθνο.

Μάλιστα, είχε δώσει και τα ονόματα της οικογένειας τα οποία φυσικά ήταν ψεύτικα. Το ελικόπτερο είχε κλειστεί μέσω πρακτορείου και πάντα μέσω a mail για να χάνονται τα ίχνη της.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι φυλακισμένοι τρομοκράτες εκτός από το Νίκο Μαζιωτη θα ανέβαιναν στο ελικόπτερο για να εξαφανιστούν. Για τους αξιωματικούς στην αντιτρομοκρατική είναι βέβαιο ότι στο εσωτερικό της φυλακής είχαν ήδη γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις και όλα ήταν έτοιμα.

Ενδεικτικό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι το ότι η Ρούπα επέλεξε να νοικιάσει εξαθέσιο ελικόπτερο καθώς στόχος της ήταν να επιβιβαστούν, εκτός του Μαζιώτη, και άλλοι τρομοκράτες.
Πάντως, όλα δείχνουν ότι η Πόλα Ρούπα εφάρμοσε ένα σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο το οποίο είχαν σχεδιάσει στο παρελθόν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχε βρεθεί ένα στικάκι μέσα στο οποίο υπήρχαν πληροφορίες και ένα οργανωμένο σχέδιο για απόδραση με εξαθέσιο ελικόπτερο και μάλιστα γίνεται αναφορά και για το ελικοδρόμιο στο Πόρτο Ύδρα.

Τέλος, ερωτηματικά προκύπτουν για τον τρόπο που σχεδιαζόταν να γίνει η απόδραση καθώς ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου οι χώροι προαυλισμού είναι μικροί ενώ δεν επιτρέπεται ούτε η χρήση διχτυού προστασίας. Αυτό καθιστά αδύνατη την προσγείωση ελικοπτέρου με τους αστυνομικούς να εικάζουν ότι η Ρούπα θα χρησιμοποιούσε ανεμόσκαλα, κάτι που έγινε και στην περίπτωση της απόδρασης Βλαστού από τη φυλακή Τρικάλων.

Διαβάστε επίσης

Τι λέει ο πιλότος του ελικοπτέρου με το οποίο σχεδιαζόταν η απόδραση του Μαζιώτη

Με επιστολή η Ρούπα περιγράφει την απόπειρα απόδρασης του Μαζιώτη

Κομμένα κάγκελα στις φυλακές Κορυδαλλού στην πτέρυγα όπου κρατείται ο Ν. Μαζιώτης

Διαβάστε επίσης