ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα με θέμα τον υβριδικό πόλεμο διοργανώνει το New York College

Ημερίδα με θέμα τον υβριδικό πόλεμο διοργανώνει το New York College
Ημερίδα για τον υβριδικό πόλεμο Δελτίο Τύπου

Ημερίδα με θέμα «Η Πρόκληση του Υβριδικού Πολέμου για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση: Συρία, Ουκρανία και οι Μεταβολές στο Περιβάλλον Ασφαλείας», διοργανώνει το New York College, με χορηγό επικοινωνίας το CNN GREECE και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο υβριδικός πόλεμος αποτελεί μία στρατιωτική στρατηγική η οποία συνδυάζει στοιχεία συμβατικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, όπως επίσης και κυβερνοπολέμου. Μέθοδοι όπως η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, αποτελούν μόνο μερικά από τα συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 7 Απριλίου και ώρα 16:00 στην Αίθουσα «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του New York College, κ. Ηλίας Φούτσης και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Το παρόν, ως Ομιλητές, θα δώσουν ο Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά, ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Σωτήρης Ρούσσος, αν. Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) και ο Ταξίαρχος Αχιλλέας Ταουξής, αν. Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

10530904 10154007636449362 6992817853252407439 n copy

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, το Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Γιώργο Ντζιμάνη, το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και την Ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ, κα. Εύα Καϊλή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Ημερίδας και Δελτία Συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του New York College.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ