ΕΛΛΑΔΑ

Η Εκκλησία έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία μουσουλμανικού κοιμητηρίου στο Σχιστό

Η Εκκλησία έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία μουσουλμανικού κοιμητηρίου στο Σχιστό
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης (φωτογραφία αρχείου)

Το πράσινο φως για τη δημιουργία κοιμητηρίου για Μουσουλμάνους στο Σχιστό, έδωσε η Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήσε την Τρίτη 7 Απριλίου.

Η Πολιτεία είχε στείλει σχετικό αίτημα στην Εκκλησία της Ελλάδος ώστε στην έκταση την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος είχε παραχωρήσει το 1992 και σήμερα λειτουργεί ως διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, να διατεθεί τμήμα 20 στρεμμάτων για τον ενταφιασμό μουσουλμάνων.

Επίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 7 Απριλίου, επανέλαβε για άλλη μια φορά την θέση της ότι αντιτίθεται στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων μέσα στα κοιμητήρια. Και αυτό γιατί όπως λένε οι Συνοδικοί Ιεράρχες, «πέραν της πρόκλησης θρησκευτικής σύγχυσης, θα προκληθούν προστριβές και αντιπαραθέσεις με συνέπειες τη διατάραξη της ησυχίας του χώρου και της κοινωνικής ειρήνης».

Τέλος κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου οι μητροπολίτες δήλωσαν ότι βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την έκδοση της ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη και δήλωσαν ότι αναμένουν να δουν το σχετικό Νομοσχέδιο πριν εκφράσουν τη θέση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ