ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Ξεκίνησε η μεταφορά των μεταναστών από τον Πειραιά

Προσφυγικό: Ξεκίνησε η μεταφορά των μεταναστών από τον Πειραιά
CNN Greece/ Nικολέττα Παπάζογλου

Περίπου 100 προσφυγές επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία από την Ε1 πύλη στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα κέντρα φιλοξενίας στον Άγιο Ανδρέα και το Σκαραμαγκά.

Για τους Αφγανούς υπάρχουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, ενώ οι υπήκοοι Συρίας θα μεταφερθούν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Νωρίτερα στο λιμάνι του Πειραιά με το λιμενικό να ενημερώνει πως η περίοδος παραμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά και πως θα πρέπει να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό.

Ο λιμενάρχης Πειραιά με ντουντούκα ενημέρωσε τους πάνω από 4.600 προσφυγές ότι «το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι hotspot, είναι χώρος προσωρινής φιλοξενίας».

olp2

Πηγή: CNN Greece

«Η προσωρινή διαμονή τελείωσε και θα πάνε σε πιο οργανωμένα hotspot που η πολιτεία έχει φτιάξει. Θα είναι εξοπλισμένα και κατάλληλα για τη φιλοξενία τους. Παράκληση σιγά σιγά να αρχίσουν να μαζεύουν τις σκηνές τους. Αναμένουμε σιγά σιγά την ανταπόκρισή τους» ήταν το μήνυμα του λιμενάρχη στον μεταφραστή που κρατούσε ντουντούκα στα χέρια.

Tην ίδια στιγμή με ένα φυλλάδιο 32 σελίδων γραμμένο στα ελληνικά, τα αραβικά, τα φαρσί και στα αγγλικά θα προσπαθήσει από τη Δευτέρα να πείσει η κυβέρνηση τους χιλιάδες μετανάστες που παραμένουν στον Πειραιά να απομακρυνθούν και να δεχτούν μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας.

filladio
filladio2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ