ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόκληση του Υβριδικού Πολέμου για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η πρόκληση του Υβριδικού Πολέμου για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 η εκδήλωση με θέμα: “Η Πρόκληση του Υβριδικού Πολέμου για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση: Συρία, Ουκρανία και οι Μεταβολές στο Περιβάλλον Ασφαλείας”

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το New York College, με χορηγό επικοινωνίας το CNN GREECE και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην κατάμεστη αίθουσα του Υπουργείου έδωσαν το παρόν σημαντικές προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δρ. Χρήστος Διαμαντόπουλος, ο οποίος έθεσε κεντρικά ερωτήματα προς τους ομιλητές. Aκoλούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του New York College, κ. Ηλία Φούτση, ο οποίος μίλησε για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση και έθεσε τη βάση της συζήτησης, παρέχοντας τον ορισμό του υβριδικού πόλεμου. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Πέτρος Άγγος.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των πολιτικών εκπροσώπων, κ. Δημήτρη Καμμένου, Στρατηγού Γεωργίου Ντζιμάνη, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και κ. Γεωργίου Τσιτσιλιώνη, καθένας από τους οποίους εξέτασε το θέμα από διαφορετική σκοπιά.

newyork4

O κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο κ. Καμμένος, εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Πειραιά των ΑΝΕΛ, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο επιδρά η παγκοσμιοποίηση και οι νέες οικονομικές συγκυρίες στο φαινόμενο του υβριδικού πόλεμου.

newyork3

Ο κ. Δημήτρης Καμμένος

Ο Στρατηγός κ. Ντζιμάνης, βουλευτής Κοζάνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ανέλυσε διεξοδικά το ζήτημα του υβριδικού πόλεμου. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, βουλευτής της Ν.Δ. και τέως Υπουργός Ναυτιλίας, συνέδεσε τον υβριδικό πόλεμο μία από τις σημαντικότερες συνέπειές του, τις προσφυγικές ροές, οι οποίες πλήττουν τη χώρα μας. Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε τη σημασία της εσωτερικής ασφαλείας και της διατήρησή της στη χώρα. Οι πολιτικές παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με τον κ. Τσιτσιλώνη, υπεύθυνο του Τομέα Άμυνας του Ποταμιού, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για πράξεις και λύσεις στο ζήτημα.

newyork5

Η συζήτηση συνεχίστηκε με το πάνελ των ακαδημαϊκών, στο οποίο συμμετείχαν ο Καθηγητής Στρατηγικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά κ. Αθανάσιος Πλατιάς, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ταξίαρχος Αχιλλέας Ταουξής, ο αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Σωτήρης Ρούσσος, και ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ). Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Ανδρέας Παναγόπουλος, Διευθυντής του CNN Greece.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συζήτηση

newyork2 copy

Ο κ. Ανδρέας Παναγόπουλος με τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ