ΕΛΛΑΔΑ

Κίνητρα για την τόνωση της ελληνικής αγοράς από τους ρώσους τουρίστες

Κίνητρα για την τόνωση της ελληνικής αγοράς από τους ρώσους τουρίστες
Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ, του Διεθνούς Συνεδρίου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ», στη Μόσχα. Στη φωτογραφία η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Νικολάι Σιόμιν EUROKINISSI

Οι ελληνικές επιχειρήσεις ενδέχεται να προσφέρουν εκπτώσεις έως και 20% στους ρώσους τουρίστες που προχωρούν σε αγορές στην Ελλάδα, καθ’όλη την διάρκεια της τουριστικής σεζόν, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κα. Γεροβασίλη επισκέφθηκε πρόσφατα την Μόσχα στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ρωσική εφημερίδα Kommersant, η κα. Γεροβασίλη δήλωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού συζητά με επιχειρήσεις για την δυνατότητα προσφορών και εκπτώσεων σε ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα αυτή τη χρονιά, ενώ πρόσθεσε πως αναμένει να πραγματοποιηθούν σύντομα ανακοινώσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Επιπλέον, στην συνέντευξή της η κα. Γεροβασίλη υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ρωσικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι οι βίζες εκδίδονται έγκαιρα, με την πρόσληψη προσωπικού και την επιτάχυνση των διαδικασιών,» είπε και πρόσθεσε ότι σύντομα περισσότερα κέντρα υποδοχής αιτήσεων θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σε πόλεις της Ρωσίας.

«Έχουμε ξεκινήσει διάλογο ώστε να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την επιβολή κυρώσεων και αντίμετρων και να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος για την ελληνική οικονομία», δήλωσε η κα. Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως αναμένεται στην χώρα η επίσκεψη του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία θεωρείται πολύ σημαντική.

«Αυτή η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την ενίσχυση και την επέκταση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών,» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ