ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση μεταξύ κατοίκων και αντιεξουσιαστών για την κινητοποίηση κατά του φράχτη του Έβρου

Ένταση μεταξύ κατοίκων και αντιεξουσιαστών για την κινητοποίηση κατά του φράχτη του Έβρου
Ο φράχτης στον Έβρο ΑΜΠΕ

Ένταση με κατοίκους στο χωριό Καστανιές του Έβρου, σημειώθηκε όταν αντιεξουσιαστες οι οποίοι συμμετέχουν σε κινητοποίηση κατά του φράχτη στον Έβρο, πραγματοποίησαν πορεία στο χωριό. Νωρίτερα η Αστυνομία ακινητοποίησε τα λεωφορεία που τους μετέφεραν στο Χειμώνιο της Ορεστιάδας. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις.

Ένταση με κατοίκους του χωριού Καστανιές του Εβρου, σημειώθηκε όταν τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν πορεία μέσα από το χωριό, με συνθήματα υπέρ της κατάργησης του φράχτη του Έβρου κατά της Αστυνομίας.

Η πορεία των περίπου 300 μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, κινήθηκε προς το σημείο που είχε αναπτυχθεί ο φραγμός της Αστυνομίας, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τη στρατιωτική περιοχή, που έχει υψωθεί ο φράχτης του Έβρου. Η πορεία επιχείρησε να διασπάσει τον Αστυνομικό φραγμό, με την Αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών. Τα άτομα του αντιεξουσιαστικόυ χώρου, υποχώρησαν προς τις Καστανιές, και συνέχισαν την πορεία τους μέχρι τα λεωφορεία, με τα οποία θα επιστρέψουν στις πόλεις τους.

Εννέα λεωφορεία, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Καβάλα και Κομοτηνή, συμμετείχαν στην προγραμματισμένη κινητοποίηση για την κατάργηση του φράχτη του Έβρου.

Το πρωί (31/10), κατά την αναχώρηση των λεωφορείων από τη Θεσσαλονίκη, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας, κατευθύνθηκαν στο σημείο προσυγκέντρωσης, στο αγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου προκειμένου να συμπορευτούν στην προγραμματισμένη κινητοποίηση κατά του φράχτη του Έβρου. Επικράτησε περιορισμένη ένταση, όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αρνήθηκαν τη συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εκδιώχθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ