ΕΛΛΑΔΑ

Βραβείο Πούλιτζερ στον Γιάννη Μπεχράκη και το Reuters

Βραβείο Πούλιτζερ στον Γιάννη Μπεχράκη και το Reuters
REUTERS/Γιάννης Μπεχράκης

Το πρακτορείο Reuters και οι New York Times μοιράζονται το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία για φωτογραφία «Έκτακτης Επικαιρότητας» για την κάλυψη τους στο προσφυγικό στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος μαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο το ταξίδι των προσφύγων προς την ελληνική επικράτεια και την Ευρώπη.
«Δείξαμε τι συμβαίνει στον κόσμο και ο κόσμος ενδιαφέρθηκε. Δείχνει πως ανθρωπότητα παραμένει ζωντανή» δήλωσε ο Μπεχράκης.

behrakis

Πηγή:Reuters/Γιάννης Μπεχράκης

Σε άλλες κατηγορίες, το πρακτορείο Associated Press απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στην βιομηχανία θαλασσινών, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο Columbia.

Η εφημερίδα Los Angeles Times διακρίθηκε επίσης στην κατηγορία «breaking news» για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald-Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκαν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη, στην 100η απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ