ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου

Απεργία της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Γενική 24ωρη απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου όταν και είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσουν τα καταστήματα, προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Η συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση θα ενταχθεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, στις προθέσεις της Συνομοσπονδίας είναι 48ωρη απεργία όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με το κείμενο της ΓΣΕΕ, "η συγκεκριμένη Κυριακή μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία

Η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ