ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ συλλήψεων κρατικών υπαλλήλων για δωροδοκία

Μπαράζ συλλήψεων κρατικών υπαλλήλων για δωροδοκία

«Δώσε 600 ευρώ για να σε τακτοποιήσω γρήγορα» είπε με θράσος και υπερβολική σιγουριά ο προϊστάμενος του τμήματος ανανέωσης επαγγέλματος σε έναν υδραυλικό που πήγε στο γραφείο του στην Περιφέρεια για να ανανεώσει την άδεια επαγγέλματος του που είχε λήξει το 2015. 

Ο προϊστάμενος είπε στον ενδιαφερόμενο ότι θα έπρεπε να δώσει από την αρχή εξετάσεις για να πάρει πάλι την άδεια, εκτός αν ήθελε να του δώσει τα 600 ευρώ. Τότε ο υπάλληλος θα φρόντιζε να τα τακτοποίησει όλα χωρίς ο υδραυλικός να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια και φυσικά θα απέφευγε και την γραφειοκρατία.Ο υδραυλικός όμως ενημέρωσε το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και ο υπάλληλος συνελήφθη.

Οι «αδιάφθοροι» της αστυνομίας χρειάστηκε να επέμβουν και στην περιοχή της Κορίνθου όταν ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων τους κατήγγειλε 2 υπαλλήλους του έκτου τελωνειακού σταθμού του Πειραιά που του ζήτησαν 100 ευρώ για να μην του βεβαιώσουν παράβαση. Μάλιστα όταν συνελήφθησαν αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι τα μισά λεφτά θα τα έπαιρναν οι δυο τελωνειακοί ενώ τα υπόλοιπα ο προϊστάμενος τους, ο οποίος και συνελήφθη επίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ