ΕΛΛΑΔΑ

Aπειλές και βανδαλισμοί στα σπίτια ελεγκτών του μετρό

Aπειλές και βανδαλισμοί στα σπίτια ελεγκτών του μετρό

Κείμενο το οποίο επιτίθεται στους ελεγκτές εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και παράλληλα στοχοποιούνται με τα ονόματα τους συγκεκριμένοι ελεγκτές αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στις καταστροφές σε ακυρωτικά μηχανήματα που έχουν συμβεί σε σταθμούς του μετρό το τελευταίο διάστημα. Επίσης έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες από βανδαλισμούς που έχουν γίνει στα σπίτια ελεγκτών. Οι δράστες έγραψαν τα ονόματα τους με μπογιά στα σπίτια των ελεγκτών και εκτοξεύονται απειλές προς αυτούς.

Xαρακτηριστικό απόσπασμα από το κέιμενο αναφέρει τα εξής:

«Αφού λοιπόν δεν μας κάνουν τη χάρη να βγούν για έλεγχο το τελευταίο διάστημα επειδή λέει φοβούνται και θέλουν για να βγουν παγανιά συνοδεία αστυνομικών, σκεφτήκαμε κάτι διαφορετικό. Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μερικούς από αυτές και αυτούς στα σπίτια τους, διακοσμώντας τα εξωτερικά ώστε να καταδειχθεί και να γίνει γνωστό το “λειτούργημά” τους στη γειτονιά όπου κατοικούν. Έτσι εκτός από τις φάπες, το γιουχάρισμα και την παρεμπόδισή τους, έχουν και μια μικρή επιστροφή από την διαπόμπευση που χαρίζουν καθημερινά σε τόσο κόσμο.

- Ας καταλάβουν πως ιδίως στους καιρούς που ζούμε, η ασυδοσία γυρίζει μπούμερανγκ , καθώς τα αισθητήριά μας παραμένουν ιδιαιτέρως οξυμμένα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ