ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς διημερεύοντα φαρμακεία από σήμερα

Χωρίς διημερεύοντα φαρμακεία από σήμερα

Χωρίς διημερεύοντα (αυτά που λειτουργούν συνεχώς από 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ) φαρμακεία από σήμερα σε όλη τη χώρα μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η απόφαση είχε ληφθεί από το ΔΣ του Συλλόγου Αθήνας από τον περασμένο Φεβρουάριο και επικυρώθηκε από 180 αντιπροσώπους συλλόγων όλης της χώρας στα μέσα του προηγούμενου μήνα.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις όσοι πολίτες επιθυμούν να προμηθευτούν φάρμακα θα πρέπει να απευθύνονται στα φαρμακεία που λειτουργούν με το κλασικό ωράριο, από τα φαρμακεία με το διευρυμένο ωράριο, από εκείνα με το ελεύθερο ωράριο ή τέλος από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ΦΣΑ, από τα 3.000 φαρμακεία του λεκανοπεδίου σε μηνιαία βάση τα 450 ήταν διημερεύοντα και τα 150 διανυκτερεύοντα.

Σύμφωνα με το νόμο η διημέρευση και η διανυκτέρευση είναι υποχρεωτική για όλα τα φαρμακεία, όμως με τις αλλαγές των τελευταίων χρόνων και την εμφάνιση περισσότερων φαρμακείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, τα μικρά και συνοικιακά φαρμακεία ζητούν να εξαιρεθούν από τις διημερεύσεις ή τις διανυκτερεύσεις, εξαίρεση που επιτρέπει ο νόμος για συγκεκριμένους λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ