ΕΛΛΑΔΑ

Νέες απειλές από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

Νέες απειλές από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη επίθεση του Ρουβίκωνα)

"Δεν έχουμε σκοπό να είμαστε παρέα 20 - 30 ατόμων οι οποίοι θα βγάζουν το πολιτικό τους μεροκάματο. Θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι και θέλουμε να γίνουμε πολύ πιο επικίνδυνοι".

Αυτά τα λόγια ανήκουν στο ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας" που σε συνέντευξή του που αναδημοσιεύει γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών εκτοξεύει νέες απειλές.

Η αναρχική ομάδα έκανε την τελευταία εμφάνισή της όταν με σφυριά και πέτρες επιτέθηκαν στα γραφεία του "Πρώτου Θέματος", ενώ δεν δίστασαν να συμμετέχουν σε πορεία στα Εξάρχεια όπου περίπου 10 άτομα κρατούσαν όπλα.

Μάλιστα στη συνέντευξη το μέλος του Ρουβίκωνα αναφέρει για τα όπλα: "Γ’ αυτό κι εμείς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να συνδιοργανώνουμε και να έχουμε παρουσία και συμμετοχή σε μια πορεία στην οποία γνωρίζαμε από πριν ότι κάποιοι άνθρωποι θα επιλέξουν να έχουν αυτά τα μέσα".

Και επειδή έχει γίνει πολύς λόγος για το γεγονός ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα συλλαμβάνονται μετά τις επιθέσεις που κάνουν αλλά ποτέ δεν παραπέμπονται στον ανακριτή, το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας σπεύδει να στείλει απειλητικό μήνυμα στον οποιοδήποτε εισαγγελέα θα επιχειρήσει να τους ασκήσει δίωξη για τρομοκρατία αναφέροντας χαρακτηριστικά "θεωρώ ότι υπάρχουν και οι τρόποι και ο λόγος αυτό το πράγμα να γυρίσει εναντίον τους".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ